Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Ισπανία: Έξι νεκροί και δύο τραυματίες, ο τελικός απολογισμός από την πτώση λεωφορείου σε ποτάμι της Γαλικίας

Πέντε είναι Ισπανοί και μια γυναίκα είναι από το Περού

25 Δεκεμβρίου 2022 21:07
Τραγωδία στην Ισπανία: Έξι νεκροί και δύο τραυματίες, ο τελικός απολογισμός από την πτώση λεωφορείου σε ποτάμι της Γαλικίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στους έξι ανέρχονται οι νεκροί και 2 οι τραυματίες από την πτώση λεωφορείου σε έναν ποταμό στη βορειοδυτική Ισπανία.

Δείτε επίσης: Παραμένουν στη δίνη της σφοδρής κακοκαιρίας οι ΗΠΑ: Στους 23 οι νεκροί

Σύμφωνα με τις αρχές, στο όχημα που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Λούγκο στο Βίγκο, επέβαιναν συνολικά οκτώ άτομα. Δύο εντοπίστηκαν ζωντανοί: ο οδηγός και μια επιβάτιδα, που νοσηλεύονται σε τοπικά νοσοκομεία.

Οι υπόλοιποι έξι επιβάτες σκοτώθηκαν.

Ο αριθμός των αγνοουμένων ήταν επί ώρες αβέβαιος, αφού ο οδηγός του οχήματος είχε πάθει σοκ και δεν θυμόταν πόσοι ακριβώς ήταν οι επιβάτες που μετέφερε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των τοπικών αρχών, τα θύματα είναι πέντε Ισπανοί –μεταξύ των οποίων μια γυναίκα με τον γιο της– και μια νεαρή γυναίκα από το Περού που εργαζόταν στην περιοχή φροντίζοντας μια ηλικιωμένη.

Τραγωδία στη Γαλλία: Μεγάλη φωτιά σε κτίριο κοντά στη Λυών - Πολλοί νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά

Συνολικά 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία, από πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα, Παρασκευή, σε πολυκατοικία στο Βοξ-αν-Βελέν, κοντά στη Λυών.

Από την περιφέρεια Λυών/Ροδανού ανακοινώθηκε πως τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστά. Περίπου 170 πυροσβέστες βρίσκονται επιτόπου, όπως ανακοινώθηκε από τις περιφερειακές Αρχές.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής σε επταώροφο κτίριο κατοικιών στο Vaulx-en-Velin, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Συναγερμός στην Τουρκία: Έκρηξη με τραυματίες στο Ντιγιάρμπακιρ - Οι Αρχές «βλέπουν» τρομοκρατικό χτύπημα

Ένας πολίτης και οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε τρομοκρατική επίθεση όταν μια βόμβα εξερράγη σε ένα όχημα στην άκρη του δρόμου καθώς το μινιμπάς περνούσε σε αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ στην Τουρκία.

Κατά τη διέλευση του υπηρεσιακού οχήματος που μετέφερε αστυνομικούς, όχημα που ήταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου πυροδοτήθηκε.

Στην ανακοίνωση που έγινε από το γραφείο του νομάρχη, αναφέρθηκε ότι τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε με ανατίναξη αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου κατά τη διάρκεια της διέλευσης του μίνι λεωφορείου των ΜΑΤ γύρω στις 05:10.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι εννέα άτομα στο τεθωρακισμένο μικρό λεωφορείο της αστυνομίας μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για έλεγχο, ωστόσο, όπως αναφέρεται, «δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή κανενός».

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί δύο άτομα.

Συναγερμός στην Τουρκία: Έκρηξη στο λιμάνι της Σαμψούντας - Εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά

Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι της Σαμψούντας στην Τουρκία με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί μεγάλη φωτιά, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Δείτε επίσης: Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Σε χειρουργείο υπεβλήθη η 39χρονη - Επιτυχημένη η επέμβαση

Σύμφωνα με τα νέα της DHA, έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στο πετρελαιοφόρο στην περιοχή του Λιμανιού της Σαμψούντας από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Εικόνες που έχουν δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πυκνούς καπνούς.

Σύμφωνα με το CNN Turk, στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της έκρηξης.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σαμψούντας από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς.

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Κάμερες «έπιασαν» τη βομβίστρια λίγο πριν την τραγωδία - Καρέ-καρέ οι κινήσεις της (photo-video)

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Η γυναίκα συριακής υπηκοότητας, η οποία συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής (13/11) μετά την έκρηξη, φέρεται να ομολόγησε πως πραγματοποίησε την βομβιστική επίθεση στην λεωφόρο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, που κόστισε τη ζωή σε 6 άτομα (μεταξύ των οποίων και 2 παιδιά) και είχε συνολικά 81 τραυματίες.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με πληροφορίες από τις τουρκικές Αρχές, αποτελούνταν από «TNT μεγάλης ισχύος». Η Αχλάμ Αλμπασίρ, που κατηγορείται για την τραγωδία σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Κωνσταντινούπολης, φέρεται να είχε μελετήσει πολύ καλά τις κινήσεις της.

Κάμερες ασφαλείας από την περιοχή έχουν «πιάσει» τη γυναίκα να κάθεται αρκετή ώρα σε παγκάκια γύρω από το σημείο που σημειώθηκε η φονική έκρηξη.

Στα πλάνα που μοιράστηκε το αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, φαίνονται οι κινήσεις της Αλμπασίρ λεπτό προς λεπτό. Εκτιμάται μάλιστα ότι η βομβίστρια βρίσκονταν εκεί για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Νιώθω τυχερή, θα ξαναπάω!» - Τα πρώτα λόγια της 39χρονης Ελληνίδας που γλίτωσε από τη φονική βόμβα

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε χθες το βράδυ η 39χρονη, Άννα Δεπώλα, η οποία τραυματίστηκε στο πόδι από την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή.

«Αμέσως μετά την επίθεση ένιωσε τα πόδια και τα παπούτσια της μούσκεμα στο αίμα. Έχασε πολύ αίμα. Έπιασε πρώτα το κεφάλι της για να καταλάβει εάν έχει τραυματιστεί, μετά το σώμα της και ένιωθε μούσκεμα τα πόδια της από το τραύμα». Μ’ αυτά τα λόγια, η Αγγελική Δεπόλα, μητέρα της 39χρονης Ελληνίδας που τραυματίστηκε από την έκρηξη που συγκλόνισε τον πεζόδρομο της Ιστικλάκ, στην Κωνσταντινούπολη, περιγράφει στο Αθηναϊκό/Μακεδοικό Πρακτορείο Ειδήσεων πώς βίωσε η κόρη της τις τραγικές εκείνες στιγμές.

Φτάνοντας στην πατρίδα, μέσα από το ασθενοφόρο, φανερά καταβεβλημένη μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε και δήλωσε «τυχερή» που είναι ζωντανή.

«Ήμουν στο απέναντι πεζοδρόμιο και έτσι ήμουν πολύ τυχερή. Πάντα είμαι τυχερή στη ζωή μου. Σίγουρα με προστάτεψε ο Θεός», είπε και δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για το νεαρό ζευγάρι που είδε να διαμελίζεται μπροστά στα μάτια της.

«Λυπάμαι για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή της. Θα επισκεφτώ ξανά την Κωνσταντινούπολη. Έχω μάθει στη ζωή μου τις δύσκολες καταστάσεις να τις ξεπερνάω εύκολα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να πάω ξανά, αλλά προς το παρόν σκέφτομαι να γίνω καλά. Αυτές οι μέρες ήταν πολύ πιεστικές με την Τουρκία, τους γιατρούς και τις συνεντεύξεις», συνέχισε.

«Σώθηκε από θαύμα», λένε οι γονείς της

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου περίμεναν την 39χρονη οι γονείς της, οι οποίοι από την Κυριακή ζούσαν μέσα στην αγωνία για την τύχη του παιδιού τους.

Κρατώντας ανθοδέσμες στα χέρια, όταν άνοιξε η πόρτα του ασθενοφόρου και βγήκε η 39χρονη στο φορείο, έτρεξαν και την αγκάλιασαν ανακουφισμένοι.

Η 39χρονη έξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Συγκλονισμένος από όσα βίωσε η κόρη του, ο κ.Φώτης Δεπώλας, φτάνοντας στο νοσοκομείο για να την περιμένει, αναφέρθηκε στα όσα του είπε η 39χρονη σχετικά με την έκρηξη.

«Σώθηκε από θαύμα. Σώθηκε και μπροστά ήταν μία οικογένεια που διαμελίστηκε, μαζί με το παιδάκι της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δικιά του αγωνία κορυφώθηκε όταν η κόρη του, τού τηλεφώνησε και του είπε ότι είχε τραυματιστεί. Σε θαύμα απέδωσε το ότι σώθηκε η κόρη της και η μητέρα της Ελληνίδας. «Μόνο η Παναγία και ο Χριστός την έσωσαν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share