Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Qatargate: «Αθώα διωκόμενη η Εύα Καϊλή» - Ο πραγματικός λόγος που βρίσκεται στην φυλακή

Συνεχίζει να απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ η υπόθεση

25 Δεκεμβρίου 2022 13:18
Qatargate: «Αθώα διωκόμενη η Εύα Καϊλή» - Ο πραγματικός λόγος που βρίσκεται στην φυλακή
MOTIONTEAM-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Εύα Καϊλή έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής εξαιτίας των εξελίξεων του Qatargate, με την υπόθεση να απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ, πλήττοντας το κύρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σε άρθρο της, εστιάζει στην εμπλοκή της Εύας Καϊλή αλλά και στο τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την παράταση της προφυλάκισής της για έναν ακόμη μήνα, τη στιγμή που λογαριασμοί συνεχίζουν να μπλοκάρονται.

Το δημοσίευμα, μάλιστα, αμφισβητεί τους ισχυρισμούς των δικηγόρων της Εύας Καϊλή πως η απόφαση να παραμείνει στη φυλακή οφείλεται στους φόβους για απαγωγή της από μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ. Και εκτιμά πως η βελγική δικαιοσύνη, «βλέπει» κίνδυνο συσκότισης του σκανδάλου.

Περί απληστίας...

Ο τίτλος του γερμανικού δημοσιεύματος είναι «Περί απληστίας και της προδομένης αγάπης» και ο υπότιτλος «η Εύα Καϊλή στο ρόλο της αθώας διωκόμενης: Πώς το Qatargate βλάπτει τις Βρυξέλλες».

«Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή χρησιμοποιούν τις σκάλες του Δικαστικού Μεγάρου ως σκηνικό για να δώσουν μια νέα τροπή στην υπόθεση διαφθοράς: μια νέα γυναίκα και μητέρα σαν κατατρεγμένη αθώα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει το δημοσίευμα της SZ σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα γράφει: «Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, οι δικαστές στήριξαν την απόφασή τους στο γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα μπορούσαν να απαγάγουν την Εύα Καϊλή.

Στην πραγματικότητα όμως η βελγική δικαιοσύνη βλέπει τον κίνδυνο συσκότισης. Η κατάσταση σε αυτό το σκάνδαλο, που προκαλεί σοβαρή ζημιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πολύ συγκεχυμένη.

Όποιος μιλάει με βουλευτές ή υπαλλήλους της ΕΕ αυτές τις μέρες νιώθει μια μεγάλη αποστροφή. Μια τυπική ερώτηση που ακούνε είναι: Έχετε κι εσείς σπίτι σας δεσμίδες με μετρητά; Όλες οι προκαταλήψεις εναντίον του συστήματος των «Βρυξελλών» φαίνεται να επιβεβαιώνονται».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share