Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βρετανία: Στη δημοσιότητα για πρώτη φορά τα νέα χαρτονομίσματα με το πορτρέτο του Βασιλιά Κάρολου Γ' (photo)

Ήρθε στο φως και εντυπωσιάζει!

20 Δεκεμβρίου 2022 13:16
Βρετανία: Στη δημοσιότητα για πρώτη φορά τα νέα χαρτονομίσματα με το πορτρέτο του Βασιλιά Κάρολου Γ' (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ έφερε αλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια από αυτές είναι και η αντικατάσταση των νομισμάτων. Τα νέα χαρτονομίσματα της Αγγλίας, με το πορτραίτο του Βασιλιά Καρόλου αποκαλύφθηκαν, για πρώτη φορά, ενώ αναμένεται να διανεμηθούν στην γενική κυκλοφορία από τα μέσα περίπου του 2024.

Ανακοινώνοντας το σχέδιο ενόψει της στέψης τον Μάιο, η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι το πορτρέτο του βασιλιά θα εμφανίζεται στα υπάρχοντα σχέδια και των τεσσάρων τραπεζογραμματίων που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή – £5, £10, £ 20 και 50 £. Η εικόνα του βασιλιά θα εμφανίζεται στο μπροστινό μέρος των χαρτονομισμάτων, καθώς και στο διαφανές παράθυρο ασφαλείας.

Τα νέα χαρτονομίσματα της Αγγλίας:

Βρετανικό χαρτονόμισμα με τον Βασιλιά Κάρολο

«Ο Κάρολος παντρεύτηκε την Νταϊάνα και όχι την Καμίλα γιατί...» - Η αποκάλυψη βόμβα που φέρνει ταραχή στο παλάτι!

Το ερωτικό τρίγωνο Καρόλου-Νταϊάνας-Καμίλα ήταν το μεγαλύτερο κουτσομπολιό που κυκλοφόρησε, ανακυκλώθηκε, γράφτηκε και ξαναγράφτηκε εκατομμύρια φορές σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, στα τέλη του 20ου αιώνα, ενώ σάλο προκάλεσε το γεγονός πως η Καμίλα ήταν καλεσμένη στο γάμο τους.

Ο τραγικός θάνατος της Νταϊάνα έδωσε άλλη διάσταση στο ειδύλλιο του Καρόλου με την Καμίλα, ένα ρομάντσο που όχι απλά δεν σταμάτησε όταν ο Κάρολος παντρεύτηκε την Νταϊάνα, αλλά αντίθετα φούντωσε. Το αν το ειδύλλιο αυτό ήταν η αιτία για τη βουλιμία και τα υπόλοιπα ψυχολογικά προβλήματα της Νταϊάνα, ή αν η βουλιμία και ψυχολογικά της Νταϊάνα οδήγησαν τον πρίγκιπα Κάρολο στην αγκαλιά της Καμίλα (η πιο ορθά δεν τον άφησαν να φύγει ποτέ) είναι κάτι το οποίο δεν θα μάθουμε ποτέ.

Ολα τους, όμως, είναι πράγματα που συνέβησαν. Αποκαλύψεις, σκάνδαλα και στο φόντο ένας τραγικός θάνατος που συγκλόνισαν όχι μόνο τους Βρετανούς αλλά και όλη την υφήλιο, μιας και τα πάθη, τα λάθη και οι απιστίες όταν διαλύουν τις ζωές των πλούσιων και διάσημων, εν προκειμένω και των βασιλιάδων, δεν θα πάψουν ποτέ να αποτελούν αγαπημένο κουτσομπολιό σε κάθε γωνιά της γης.

Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, αποτελεί και επίσημα πλέον μέλος της βασιλικής οικογένειας, αφού το 2005 κατάφερε τελικά να παντρευτεί τον πρίγκιπα Κάρολο, ύστερα από 35 χρόνια σχέσης.

Αυτό, όμως, που διερωτώνται όσοι καταπιάνονται με το κουτσομπολιό γύρω από τη βρετανική βασιλική οικογένεια είναι γιατί αυτοί οι δυο, ο Κάρολος και η Καμίλα, δεν παντρεύτηκαν από την αρχή και άφησαν να παρεμβληθούν δυο γάμοι, τέσσερα παιδιά και ένας σοκαριστικός θάνατος μιας γυναίκας, που όσο και να θέλουν να την βγάλουν από το κάδρο και τη ζωή τους, με τον τρόπο της, θα είναι πανταχού παρούσα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share