Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αιματοχυσία στη Ρώμη: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τα πυρά ενόπλου μέσα σε μπαρ

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης

11 Δεκεμβρίου 2022 11:57
Αιματοχυσία στη Ρώμη: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τα πυρά ενόπλου μέσα σε μπαρ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από καβγά που κατέληξε σε πυροβολισμούς στη Ρώμη.

Σύμφωνα με την La Repubblica, ένας ένοπλος μπήκε σε ένα μπαρ στην οδό Via Monte Giberto 21 στο Φιντένε και πυροβόλησε με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: «Θέλω δικαιοσύνη και να γίνει καλά» – «Ραγίζει» καρδιές η σύζυγος του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό

Πληροφορίες από επίσημες πηγές, υποστηρίζουν ότι οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια μιας συνέλευσης συνδιοκτητών πολυκατοικίας.

Το Κέντρο επιχειρήσεων έλαβε πολλές ταυτόχρονες κλήσεις και απέστειλε αμέσως την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης 118 στο σημείο.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης

Αιματοχυσία στη Ρώμη με νεκρούς και τραυματίες

Το μπαρ όπου σημειώθηκε η τραγωδία βρίσκεται στο via Monte Gilberto στο Fidene, μια συνοικία στα βορειοανατολικά της Ρώμης που εκτείνεται κατά μήκος του Τίβερη.

Συναγερμός στη Δρέσδη: Αναφορές για ομηρία σε εμπορικό κέντρο - Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας

Η αστυνομία εκκένωσε το πρωί του Σαββάτου ένα εμπορικό κέντρο στην ανατολική γερμανική πόλη της Δρέσδης, εν μέσω αναφορών για ένοπλο άνδρα που κρατούσε ομήρους. Την ίδια στιγμή, έκρηξη σημειώθηκε στην Βρετανία με έναν νεκρό και πολλούς αγνοούμενους.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη - σύμφωνα με το DW - στο εμπορικό κέντρο Altmarktgalerie, όπου μια μεγάλη περιοχή έχει αποκλειστεί.

Η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι η κοντινή χριστουγεννιάτικη αγορά Striezelmarkt έχει κλείσει και ζήτησε από τους ντόπιους να μείνουν μακριά από την περιοχή.

Σύμφωνα με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Dresden, ο ένοπλος άνδρας εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης.

Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε ότι τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε από τον δράστη, αλλά η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τυχόν θανάτους.

Συναγερμός στη Ρωσία: 66χρονος άνοιξε...πυρ σε εμπορικό κέντρο - Τρεις νεκροί

Σοκαριστικές και σκληρές εικόνες στη Ρωσία, με έναν άνδρα να ανοίγει πυρ στο κέντρο της πόλης Κριμσκ, στα νότια της χώρας, σκοτώνοντας 3 ανθρώπους, προτού αυτοκτονήσει…

Ειδικότερα, ο 66χρονος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους σε μια εμπορική συνοικία στην πόλη Κριμσκ, στη νότια Ρωσία, προτού αυτοκτονήσει, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Τουλάχιστον δύο από τα θύματα ήταν οικεία πρόσωπα στον δράστη, ανέφερε το τοπικό τμήμα της Ερευνητικής Επιτροπής.

Οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ο δράστης πυροβόλησε τα δύο οικεία του πρόσωπα «από προσωπική έχθρα», τόνισε η Επιτροπή.

Η ταυτότητα του τρίτου θύματος, ενός άνδρα, δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη.

Ένας 61χρονος που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πλάνα που κυκλοφορούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν άνδρα να πυροβολεί καθώς περπατά σε έναν δρόμο. Στο τέλος του βίντεο ο άνδρας πυροβολεί από κοντινή απόσταση κάποιον άνθρωπο που είναι πεσμένος στο έδαφος.

Το Κριμσκ είναι μια μικρή πόλη στη νότια περιοχή Κρασνοντάρ της Ρωσίας κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014.

Συναγερμός για πυροβολισμούς στο Πίτσμπουργκ - Αναφορές για θύματα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ μετά από πυροβολισμούς που «έπεσαν» στην περιοχή Μπράιτεν Χάιτς, με τον ακριβή αριθμό των θυμάτων να είναι – για την ώρα – άγνωστος. Με την ευκαιρία, δείτε το μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του CNN, οι Αρχές του Πίτσμπουργκ κάνουν λόγο για 6 θύματα από τους πυροβολισμούς, χωρίς να είναι ακόμα γνωστή η κατάστασή τους και το πόσο βαριά έχουν τραυματιστεί ή αν είναι ακόμα ζωντανοί. Όλοι τους έχουν μεταφερθεί στο τοπικό νοσοκομείο Allegheny General, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της μονάδας, Νταν Λορέν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένοπλος δράστης άνοιξε πυρ μέσα από το αυτοκίνητό του κατά των ανθρώπων που έδιναν το παρόν σε μια κηδεία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share