Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Λήξη συναγερμού» για την ομηρία στη Δρέσδη – Τι ανακοίνωσε η αστυνομία

«Η κατάσταση ομηρίας στην Δρέσδη έληξε»

10 Δεκεμβρίου 2022 15:00
«Λήξη συναγερμού» για την ομηρία στη Δρέσδη – Τι ανακοίνωσε η αστυνομία
Φωτογραφία από Twitter
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο άνθρωποι βρίσκονται υπό τη φροντίδα της αστυνομίας. Οι αρχές δεν επιβεβαιώνουν νεκρούς ή τραυματίες

Η αστυνομία της Δρέσδης έδωσε τέλος στην επιχείρηση για την αντιμετώπιση πιθανής σύλληψης ομήρων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

«Λήξη συναγερμού! Η κατάσταση ομηρίας στην Δρέσδη έληξε», ανακοίνωσε η αστυνομία στο Twitter, προσθέτοντας ότι δύο άνθρωποι που φαίνεται ότι είναι αβλαβείς βρίσκονται στην φροντίδα της.

Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε εμπορικό

Συναγερμός έχει σημάνει νωρίτερα το Σάββατο στη Δρέσδη, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας και των μέσων ενημέρωσης, εκτυλισσόταν ομηρία πολιτών σε εμπορικό κέντρο.

Η εφημερίδα Bild είχε μεταδώσει πως ο ένοπλος έχει σκοτώσει τουλάχιστον ένα άτομο. Η αστυνομία ωστόσο δεν επιβεβαίωσε κανέναν θάνατο. Άλλες πληροφορίες έλεγαν πως είχε σκοτωθεί μια 70χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο ένοπλος αρχικά αποπειράθηκε να εισέλθει στο κτήριο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Radio Dresden και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το εμπορικό κέντρο Altmarktgalerie.

Σύμφωνα με τη DW, στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που εκκένωσαν το εμπορικό κέντρο. Την ίδια ώρα απομάκρυναν τους πάντες από τη χριστουγεννιάτικη αγορά Striezelmarkt που βρίσκεται κοντά στο σημείο. Η αγορά έκλεισε και ζητήθηκε από τον κόσμο να παραμείνει μακριά.

Συναγερμός στη Ρωσία: 66χρονος άνοιξε...πυρ σε εμπορικό κέντρο - Τρεις νεκροί

Σοκαριστικές και σκληρές εικόνες στη Ρωσία, με έναν άνδρα να ανοίγει πυρ στο κέντρο της πόλης Κριμσκ, στα νότια της χώρας, σκοτώνοντας 3 ανθρώπους, προτού αυτοκτονήσει…

Ειδικότερα, ο 66χρονος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους σε μια εμπορική συνοικία στην πόλη Κριμσκ, στη νότια Ρωσία, προτού αυτοκτονήσει, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Τουλάχιστον δύο από τα θύματα ήταν οικεία πρόσωπα στον δράστη, ανέφερε το τοπικό τμήμα της Ερευνητικής Επιτροπής.

Οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ο δράστης πυροβόλησε τα δύο οικεία του πρόσωπα «από προσωπική έχθρα», τόνισε η Επιτροπή.

Η ταυτότητα του τρίτου θύματος, ενός άνδρα, δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη.

Ένας 61χρονος που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πλάνα που κυκλοφορούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν άνδρα να πυροβολεί καθώς περπατά σε έναν δρόμο. Στο τέλος του βίντεο ο άνδρας πυροβολεί από κοντινή απόσταση κάποιον άνθρωπο που είναι πεσμένος στο έδαφος.

Το Κριμσκ είναι μια μικρή πόλη στη νότια περιοχή Κρασνοντάρ της Ρωσίας κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014.

Συναγερμός για πυροβολισμούς στο Πίτσμπουργκ - Αναφορές για θύματα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ μετά από πυροβολισμούς που «έπεσαν» στην περιοχή Μπράιτεν Χάιτς, με τον ακριβή αριθμό των θυμάτων να είναι – για την ώρα – άγνωστος. Με την ευκαιρία, δείτε το μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του CNN, οι Αρχές του Πίτσμπουργκ κάνουν λόγο για 6 θύματα από τους πυροβολισμούς, χωρίς να είναι ακόμα γνωστή η κατάστασή τους και το πόσο βαριά έχουν τραυματιστεί ή αν είναι ακόμα ζωντανοί. Όλοι τους έχουν μεταφερθεί στο τοπικό νοσοκομείο Allegheny General, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της μονάδας, Νταν Λορέν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένοπλος δράστης άνοιξε πυρ μέσα από το αυτοκίνητό του κατά των ανθρώπων που έδιναν το παρόν σε μια κηδεία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share