Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Γερμανία: 25 συλλήψεις ακροδεξιών - Κατηγορίες για οργάνωση πραξικοπήματος

Τι συνέβη;

7 Δεκεμβρίου 2022 10:21
Γερμανία: 25 συλλήψεις ακροδεξιών - Κατηγορίες για οργάνωση πραξικοπήματος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από διεξοδική έρευνα της Γερμανικής Αστυνομίας σε σχέση με τις οργανώσεις της ακροδεξιάς υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας, σε επιχείρηση επιδρομής της εξάρθρωσε πυρήνα που σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις και είχε στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ και ανατροπή κυβέρνησης.

Δείτε το βίντεο ενός ακροδεξιού που χτυπάει ανθρώπους στο μετρό γιατί...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι επιδρομές της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά γερμανικά κρατίδια και συνελήφθησαν 25 άτομα που ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger). Είναι ύποπτα ότι «προέβησαν σε συγκεκριμένες προετοιμασίες για να διεισδύσουν βίαια μέσα στη γερμανική Μπούντεσταγκ με μια μικρή ένοπλη ομάδα», αναφέρουν σε ανακοινωσή τους οι εισαγγελείς.

Γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ομάδα ακροδεξιών και πρώην στρατιωτικών σχεδίαζε να εισβάλει στο κτίριο του κοινοβουλίου, το Ράιχσταγκ, και να καταλάβει την εξουσία.

Ένας Γερμανός που αναφέρεται ως πρίγκιπας με το όνομα Heinrich XIII, 71 ετών, φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στα σχέδιά τους.

Μεταξύ των συλληφθέντων και δύο φερόμενοι ως αρχηγοί της οργάνωσης, όπως αναφέρουν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Οι συνωμότες φέρονται να περιλαμβάνουν μέλη του εξτρεμιστικού κινήματος Reichsburger (Πολίτες του Ράιχ), το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας για βίαιες επιθέσεις και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας. Αρνούνται επίσης να αναγνωρίσουν το σύγχρονο γερμανικό κράτος.

Υπολογίζεται ότι περίπου 50 άνδρες και γυναίκες φέρονται ως μέλη της ομάδας, οι οποίοι φέρονται να έχουν σχεδιάσει να ανατρέψουν τη δημοκρατία και να την αντικαταστήσουν με ένα νέο κράτος κατά το πρότυπο της Γερμανίας του 1871.

«Δεν έχουμε ακόμη όνομα για την ομάδα αυτή», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share