Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου: «Τα νότια σύνορα της Ευρώπης είναι στην Τουρκία, όχι στην Ελλάδα»

«Αν δείτε τους χάρτες προσπαθούν να μην μας αφήσουν τίποτα»

2 Δεκεμβρίου 2022 21:32
Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου: «Τα νότια σύνορα της Ευρώπης είναι στην Τουρκία, όχι στην Ελλάδα»
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέο παραλήρημα του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε διεθνές συνέδριο στη Ρώμη όπου μεταξύ άλλων διαστρέβλωσε ακόμη και τη γεωγραφία, λέγοντας πως τα νότια σύνορα της Ευρώπης είναι στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα. Παράλληλα, ταραχή προκαλούν και οι νέες προκλήσεις του Ερντογάν.

«Τις διαφορές μας με την γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα, προσπαθούμε να τις λύσουμε με ειρηνικές διαδικασίες και με διπλωματία. Όμως για το ταγκό χρειάζονται δυο άνθρωποι», ανέφερε ο αρχικά ο Τσαβούσογλου.

«Η Τουρκία έχει σημαντική συμβολή στην ασφάλεια της Ευρώπης. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης δεν αρχίζουν με την Ελλάδα. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία. Στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, η Τουρκία παίζει ένα σημαντικό ρολό. Είμαστε η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που αγωνίζεται ενεργά με το ISIS», είπε στη συνέχεια ο Τούρκος ΥΠΕΞ όπως μετέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

μεβλούτ τσαβούσογλου

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου έφτασε στο σημείο να αναφέρει ως επίσημη οντότητα την κατεχόμενη Κύπρο, παραβλέποντας ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό έδαφος υπό στρατιωτική κατοχή, μετά από εισβολή: «Γιατί κινητοποιήθηκε η Τουρκία; Διότι η άλλη πλευρά, οι άλλες χώρες της Μεσόγειου, αγνόησαν την Τουρκία και τα δικαιώματα της ”ΤΔΒΚ” (ψευδοκράτους στην Κύπρο). Εμείς κάνουμε έκκληση για την δίκαιη και ίση μοιρασιά όπως και οι πολίτες της ”ΤΔΒΚ” πιστεύουν στην ώση μοιρασιά.

Αν δείτε στους χάρτες, προσπαθούν να μην αφήσουν τίποτα στην Τουρκία. Στο πεδίο και στο τραπέζι κινητοποιηθήκαμε και κάναμε μια καταγραφή της δική μας υφαλοκρηπίδας, ενώπιον του ΟΗΕ και καλέσαμε τους άλλους λέγοντας να συναντηθούμε όλοι και να συζητήσουμε πως μπορεί να γίνει η ίση μοιρασιά».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share