Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Μαδρίτη - Πρεσβεία Ουκρανίας: Ξανά κλειστή όλη η γύρω περιοχή - Φόβοι για δεύτερο χτύπημα

Μεγάλη ανησυχία!

2 Δεκεμβρίου 2022 17:03
Μαδρίτη - Πρεσβεία Ουκρανίας: Ξανά κλειστή όλη η γύρω περιοχή - Φόβοι για δεύτερο χτύπημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγα 24ωρα αφότου ήχησε συναγερμός για τρομοκρατική ενέργεια, η ισπανική αστυνομία απέκλεισε ξανά την περιοχή γύρω από την ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη. Υπενθυμίζεται ότι δύο μέρες νωρίτερα είχε αποσταλεί επιστολή-βόμβα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μέλος του προσωπικού της πρεσβείας.

Δείτε επίσης την επιστολή βόμβα στην πρεσβεία της Ουκρανίας στις ΗΠΑ

Η έκρηξη στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη

Έκρηξη προκλήθηκε στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη λόγω παγιδευμένης επιστολής. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, τραυματίστηκε μία υπάλληλος και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με την κατάστασή της, όμως, να μην κρίνεται σοβαρή.

Κλειστή ξανά η Ουκρανική Πρεσβεία

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, η εκρηκτική ύλη βρισκόταν σε φάκελο που παρέλαβε η υπάλληλος.

Από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε η περιοχή, με τις Αρχές να εφαρμόζουν το πρωτόκολλο που προβλέπεται γαια περιπτώσεις τρομοκρατικών ενεργειών και όλα τα σενάρι να είναι ανοιχτά.

Πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη έλαβαν «ματωμένα πακέτα» με μάτια ζώων

Σάλο έχουν προκαλέσει τα «Ματωμένα πακέτα» που παραδίδονται σε πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη που περιέχουν μάτια ζώων, αναφέρει ο εκπρόσωπο του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο.

Διαβάστε επίσης την εμπρηστική επίθεση σε όχημα της ιταλικής πρεσβείας στου Παπάγου

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Νικολένκο υποστηρίζει ότι αυτοί που έστειλαν τα πακέτα τα έχουν περιχύσει με υγρό με ιδιαίτερο χρώμα και μυρωδιά. «Μελετάμε το νόημα αυτού του μηνύματος» σημείωσε στην ανάρτησή του.

Η αποστολή τους γίνεται μετά από σειρά επιστολών – βόμβα που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ισπανία.

Όπως εξήγησε ο ίδιος τέτοια πακέτα έχουν λάβει οι πρεσβείες της :

  • Ουκρανίας
  • Ουγγαρία
  • Ολλανδία
  • Πολωνία
  • Κροατία
  • Ιταλία

όπως επίσης τα γενικά προξενεία της χώρας στην Νάπολη (Ιταλία), την Κρακοβία (Πολώνια) και το προξενείο στο Μπρνο (Τσεχία).

«Ουκρανοί διπλωμάτες θα συνεχίσουν να εργάζονται με επιτυχία για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Ουκρανίας και την παροχή στους Ουκρανούς του απαραίτητου ενεργειακού εξοπλισμού για να επιβιώσουν τον χειμώνα» επισημαίνει στην ανάρτησή σου, σημειώνοντας ότι το Κίεβο συνεργάζεται με ξένες χώρες για τις απειλές που δέχεται, και επιδιώκει να εντοπίσει όσους εμπλέκονται σε αυτές για να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα έδωσε εντολή για πρωτόκολλο ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας σε ουκρανικές πρεσβείες και προξενεία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share