Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η δύναμη του αθλητισμού ακόμα και στον πόλεμο: Άναψαν γεννήτρια για να παρακολουθήσουν...μουντιάλ (video)

Η δύναμη ψυχής και η θέληση για ζωή στην Ουκρανία

30 Νοεμβρίου 2022 10:38
Η δύναμη του αθλητισμού ακόμα και στον πόλεμο: Άναψαν γεννήτρια για να παρακολουθήσουν...μουντιάλ (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η δύναμη του αθλητισμού και το πάθος για το ποδόσφαιρο δύσκολα ξεχνιέται ακόμα και στις αντίξοες συνθήκες του πολέμου.

Δείτε επίσης την προφητεία για τον πόλεμο Ελλάδας - Τουρκίας

Μπορεί εκατοντάδες Ουκρανοί να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρευμα, αλλά μια παρέα από το Ιρπίν δεν το έβαλε κάτω και βρήκε τον τρόπο για να παρακολουθήσει το Μουντιάλ και να παίξει το αγαπημένο της άθλημα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που πρόβαλε το OPEN και η εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» η παρέα κατέφυγε σε ένα μικρό γήπεδο και άναψε τη γεννήτρια. Αρχικά, αντάλλαξε μερικά σουτ και στη συνέχεια παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Μέσα από αυτήν την κίνηση αντιλαμβανόμαστε το πόσο όρεξη για ζωή έχουν όλοι οι πολίτες της Ουκρανίας και πόσο τους έχει κουράσει, φθείρει και μπουχτίσει αυτή η εμπόλεμη κατάσταση που βρίσκονται. Στο κάτω κάτω δεν ήταν κάτι που επέλεξαν οι ίδιοι ή επιδίωξαν να γίνει.

Σολτς: «Η Ρωσία δίνει στην Ουκρανία μια χαμένη μάχη» – Έκκληση στον Πούτιν να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις

Ο Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ανέφερε ότι η Ρωσία χάνει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ απήθυνε έκκληση στον Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεκινήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Δείτε επίσης: Σοκαριστικό συμβάν στην Ουκρανία - Ζαπορίζια: Νεκρό νεογέννητο μωρό από ρωσικό βομβαρδισμό σε μαιευτήριο

«Η Ρωσία δίνει στην Ουκρανία μια χαμένη μάχη» και πρόσθεσε «για αυτό, η έκκλησή μου προς τον (Βλαντίμιρ) Πούτιν παραμένει: σταματήστε τους παράλογους σκοτωμούς, αποσύρετε όλα τα στρατεύματά σας από την Ουκρανία και συμφωνήστε σε ειρηνευτικές συνομιλίες με την ουκρανική κυβέρνηση».

Επίσης, ο Γερμανός καγκελάριος καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία ως «τρομοκρατία με βόμβες κατά του άμαχου πληθυσμού». Το γεγονός ότι η Ρωσία εδώ και εβδομάδες «ρίχνει τις βόμβες της εναντίον μη στρατιωτικών υποδομών δεν είναι μόνο ανυπόφορο, αλλά και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και καταδεικνύει για ακόμη μια φορά «πόσο αδίστακτος και ανελέητος» είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον πόλεμο, κατέληξε ο Σολτς.

Ουκρανία: Συγκλονιστική προσπάθεια γιατρών - Εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο σκοτάδι (photo)

Το φως της δημοσιότητας βλέπει μία συγκλονιστική εικόνα, στην οποία απεικονίζονται γιατροί να πραγματοποιούν εγχείρηση καρδιάς σε ασθενή στην πόλη Λβιβ της Ουκρανίας, ενώ ο χώρος του χειρουργείου είναι βυθισμένος στο σκοτάδι.

Δείτε επίσης τον ρωσικό πύραυλο που χτύπησε την Οδυσσό

Την εικόνα δημοσίευσε ο ιστότοπος NEXTA ο οποίος στη σχετική ανάρτηση που έκανε στο twitter, σχολιάζει ότι πρόκειται για μια εικόνα την οποία πρέπει να δει όλος ο κόσμος.

Εδώ και εβδομάδες, εκατομμύρια Ουκρανοί βρίσκονται καθημερινά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποιούνται συχνές διακοπές για εξοικονόμηση.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι πάνω από 10 εκατομμύρια πολίτες είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί το τελευταίο διάστημα στοχεύουν ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία, την ώρα, μάλιστα, που οι θερμοκρασίες είναι πολικές.

«Την ώρα που μιλάμε, πάνω από 10 εκατομμύρια Ουκρανοί δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα», ειδικά στην περιφέρεια του Κιέβου, τόνισε ο αρχηγός του κράτους στο βραδινό τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Αρκετές ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, υπέστησαν χθες πλήγματα από τον στρατό της Ρωσίας, που συνέπεσαν με τις πρώτες χιονοπτώσεις στη χώρα. Οι διακοπές της ηλεκτροδότησης καταγράφηκαν ενώ η θερμοκρασία αναμενόταν να πέσει ως ακόμα και στους -10 ° Κελσίου.

Παράλληλα, λόγω της «απότομης πτώσης της θερμοκρασίας, η κατανάλωση ηλεκτρισμού αυξήθηκε σε περιφέρειες της Ουκρανίας», κάτι που «περιπλέκει περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση στο σύστημα» και οδηγεί σε «ευρύτερους περιορισμούς» της κατανάλωσης σε όλη τη χώρα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share