Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Βλαντίμιρ Μακέι

Σοκαρισμένη δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα

26 Νοεμβρίου 2022 17:41
Πέθανε ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Βλαντίμιρ Μακέι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Βλαντίμιρ Μακέι απεβίωσε αιφνιδίως σε ηλικία 64 ετών, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, Belta.

Δείτε επίσης: Ο Λουκασένκο στην αντεπίθεση: Πάνω από 1.000 Ρώσοι στρατιώτες θα φθάσουν στην Λευκορωσία - «Η Ουκρανία ήθελε να μας επιτεθεί»

Ο Μακέι ήταν επικεφαλής της λευκορωσικής διπλωματίας από το 2012.

Στα μέσα της εβδομάδας είχε παραστεί στη σύνοδο του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Άμυνας –μιας στρατιωτικής συμμαχίας πολλών πρώην σοβιετικών δημοκρατιών– στο Γερεβάν. Την Δευτέρα ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Χθες Παρασκευή συναντήθηκε με τον Αποστολικό Νούντσιο στο Μινσκ, αρχιεπίσκοπο Άντε Γιόζιτς, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου.

Πριν από τις προεδρικές εκλογές και τις ογκώδεις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2020, ο Μακέι ήταν ένας από τους πρωτεργάτες των προσπαθειών για τη βελτίωση των σχέσεων της Λευκορωσίας με τη Δύση, ενώ είχε ασκήσει κριτική στη Ρωσία. Ωστόσο, άλλαξε απότομα τη στάση του όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, δηλώνοντας ότι τις υποκινούσαν πράκτορες της Δύσης.

«Σοκαριστήκαμε από τις αναφορές για τον θάνατο του επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας Βλαντίμιρ Μακέι» ανέφερε μέσω του Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Ρωσία: Νεκρή από βομβιστική επίθεση η κόρη του «εγκεφάλου του Πούτιν» (video)

Η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του Αλεξάντερ Ντούγκιν στενού συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν, σκοτώθηκε σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που είχε σκοπό να σκοτώσει τον πατέρα της.

Δείτε επίσης: Κρατήθηκε ως «επτασφράγιστο μυστικό» για 200 χρόνια: Η προφητεία που μιλά για Ρωσία και Παγκόσμιο Πόλεμο

Το αυτοκίνητο με την κόρη του Ντούγκιν Ντάρια ανατινάχθηκε κοντά στο χωριό Bolshiye Vyazyomy, στα περίχωρα της Μόσχας το βράδυ του Σαββάτου.

Το χτύπημα φέρεται να προοριζόταν για τον πατέρα της Αλεξάντερ Ντούγκιν, 60 ετών, ο οποίος σχεδίαζε να ταξιδέψει μαζί της μετά από ένα φεστιβάλ, αλλα την τελευταία στιγμή αποφάσισε να πάρει ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο.

Πλάνα που τραβήχτηκαν στο σημείο δείχνουν το Land Cruiser Prado της Darya να είναι τυλιγμένο στις φλόγες στην άκρη του δρόμου με τουλάχιστον ένα πυροσβεστικό όχημα να παρευρίσκεται.

Ο πατέρας της Αλέξάντερ αποκαλείται συχνά «ο εγκέφαλος του Πούτιν» ή «φιλόσοφος» λόγω της στενής σχέσης του με τον ρώσο πρόεδρο.

Είναι ο πρώην αρχισυντάκτης του τηλεοπτικού δικτύου Tsargrad που υποστηρίζει τον Πούτιν και λέγεται ότι είναι ο «εγκέφαλος» της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της αποσχισθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία είπε στο Τelegram: «Οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος, προσπαθώντας να εξοντώσουν τον Alexander Dugin, ανατίναξαν την κόρη του… σε ένα αυτοκίνητο. Ευλογημένη μνήμη της Ντάρια, είναι μια πραγματική Ρωσίδα!».

Βίντεο δείχνει τον πατέρα της Αλεξάντερ να κρατάει το κεφάλι του με απόγνωση αμέσως μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητο που επέβαινε η κόρη του.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share