Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πέθανε η βραβευμένη με Όσκαρ τραγουδίστρια, Irene Cara

Μεταξύ άλλων, είχε πει το Fame και το Flashdance

26 Νοεμβρίου 2022 16:12
Πέθανε η βραβευμένη με Όσκαρ τραγουδίστρια, Irene Cara
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 63 ετών άφησε στο σπίτι της στη Φλόριντα, κάτω από αδιευκρίνιστα αίτια, η βραβευμένη με Όσκαρ τραγουδίστρια, Irene Cara, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός της.

Δείτε επίσης: Σούσουρο στο βρετανικό παλάτι - Τεράστια ανατροπή με την αιτία θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ!

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνω εκ μέρους της οικογένειάς της τον θάνατο της Irene Cara», έγραψε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Judith A. Moose.

Η Cara εκπαιδεύτηκε στη μουσική, το χορό και την υποκριτική από παιδί και εμφανίστηκε στη σκηνή και στην τηλεόραση. Η φήμη της εκτοξεύτηκε όταν πήρε μέρος στο μιούζικαλ «Fame» το 1980. Αρχικά είχε επιλεγεί ως χορεύτρια, αλλά στη συνέχεια ο ρόλος της Coco Hernandez γράφτηκε γι’ αυτήν και τραγούδησε το ομώνυμο τραγούδι.

Ήταν υποψήφια για δύο Grammy μετά το «Fame», για την καλύτερη νέα καλλιτέχνιδα και για την καλύτερη γυναίκα ποπ τραγουδίστρια, ενώ το 1983 το Flashdance της έφερε το Όσκαρ.

Πέθανε από καρκίνο ο ηθοποιός του Game of Thrones Wilko Johnson

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε η είδηση πως ο τραγουδιστής της ροκ μουσικής και πρωταγωνιστής στη σειρά Game of Thrones, Wilko Johnson πέθανε σε ηλικία 75 ετών από καρκίνο στο πάγκρεας.

Δείτε επίσης: Game of Thrones: Πέθανε ο ηθοποιός Τζον Σταλ

Το 2013 του είχαν δώσει μόλις 10 μήνες ζωής, ωστόσο ο διάσημος ηθοποιός κατάφερε να τους διαψεύσει όλους και να ζήσει αρκετά χρόνια παραπάνω.

Tο 2014 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Going Back Home, μια συνεργασία με τον Roger Daltrey των Who. Αργότερα την ίδια χρονιά, ανακοίνωσε ότι ήταν απαλλαγμένος από τον καρκίνο μετά από μια δύσκολη επέμβαση για την αφαίρεση ενός όγκου τριών κιλών. Τώρα, ξοδεύω τον χρόνο μου για να συμβιβαστώ σταδιακά με την ιδέα ότι ο θάνατός μου δεν είναι επικείμενος, ότι θα συνεχίσω να ζω», είχε δηλώσει εκείνη τη χρονιά στα βραβεία.

Όπως αναφέρει η δήλωση στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Wilko Johnson έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα στο σπίτι του.

Ο γιατρός Emmanuel Huguet που χειρούργησε τον Johnson δήλωσε: «Αισθάνομαι τιμή που γνώρισα τον Wilko. Ήταν για μένα πηγή αναζωογόνησης και βελτίωσης για τη ζωή μου. Όπως τόσοι άλλοι άνθρωποι, τον αγάπησα».

Πέρα από τη μουσική του , ο Τζόνσον κυκλοφόρησε ένα βιβλίο - την αυτοβιογραφία του Looking Back at Me του 2012, που έγραψε μαζί με τη Zoe Howe - και εμφανίστηκε ως guest star στο Game of Thrones παίζοντας τον Ser Ilyn Payne, έναν μουγκό δήμιο.

Στο Twitter, οι μουσικοί μοιράστηκαν το θαυμασμό τους για τον Johnson και το έργο του. Ο Anton Newcombe των Brian Jonestown Massacre έγραψε ότι ο Johnson «έδωσε τον καλό αγώνα και είχε μια πολύ καλή πορεία. Όταν είπαν ότι τελείωσες, επέστρεψες πιο δυνατός».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share