Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ιερουσαλήμ: Επεισόδια με δύο εκρήξεις δίπλα απο λεωφορείο - Πάνω από 20 τραυματίες

Ο δράστης δεν έχει εντοπισθεί ακόμα

23 Νοεμβρίου 2022 09:36
Ιερουσαλήμ: Επεισόδια με δύο εκρήξεις δίπλα απο λεωφορείο - Πάνω από 20 τραυματίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πρωί της Τετάρτης στην είσοδο της πόλης της Ιερουσαλήμ σημειώθηκαν ούτε μία αλλά δύο εκρήξεις αρκετά κοντά σε σταθμό λεωφορείων.

Δείτε επίσης την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη και την Ελληνίδα τραυματία

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το jpost.com, δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην είσοδο της πόλης της Ιερουσαλήμ το πρωί της Τετάρτης κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στη συνοικία Ραμότ, τραυματίζοντας τουλάχιστον 18 άτομα. Δύο από τους τραυματίες ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Πρώτη Βόμβα

Τα αίτια των εκρήξεων δεν προσδιορίστηκαν αμέσως, αλλά η ισραηλινή αστυνομία είπε ότι αυτή κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων φαίνεται να προκλήθηκε από μια βόμβα που τοποθετήθηκε σε μια τσάντα κοντά στο λεωφορείο. Το λεωφορείο ήταν γεμάτο τρύπες, που έδειχναν τη διασπορά των θραυσμάτων.

Φωτογραφίες από το βομβαρδισμένο λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ

Δεύτερη Βόμβα

Μια άλλη έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά αργότερα κοντά στη διασταύρωση Ramon στη βόρεια Ιερουσαλήμ
Τους τελευταίους μήνες, το Ισραήλ βιώνει ένα κύμα τρομοκρατίας, αν και οι επιθέσεις μέχρι τώρα γίνονταν κυρίως στη Δυτική Όχθη και πραγματοποιήθηκαν από Παλαιστίνιους χρησιμοποιώντας είτε τουφέκια είτε μαχαίρια.

Την περασμένη εβδομάδα, τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι στην είσοδο του οικισμού Αριέλ στην περιοχή Σομρόν της Δυτικής Όχθης.

Είχαν εντοπίσει μια τσάντα ακουμπισμένη σε έναν τοίχο λίγο πριν την έκρηξη


Μάρτυρες είπαν ότι είχαν εντοπίσει μια τσάντα ακουμπισμένη σε έναν τοίχο λίγο πριν την έκρηξη, αν και αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με το N12, η ​​έκρηξη προκλήθηκε από συσκευή που είχε στηθεί σε μοτοσυκλέτα δίπλα στη στάση του λεωφορείου.

Πέντε από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο Shaare Tzedek, δύο σε κρίσιμη κατάσταση, δύο σε σοβαρή κατάσταση και ένας τραυματίστηκε μέτρια.

Φωτογραφίες από το βομβαρδισμένο λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ

Λίγο μετά την αρχική έκρηξη, αναφέρθηκε μια δεύτερη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο στον κόμβο Ramot στην Ιερουσαλήμ και τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά. Ο δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν πιθανότατα τοποθετημένος στον φράχτη, σύμφωνα με αναφορά του N12.

Ο δρόμος One - η κύρια αρτηρία στην πρωτεύουσα - έκλεισε στην εισερχόμενη κυκλοφορία από την κατεύθυνση του Τελ Αβίβ.

Ο ηγέτης της Otzma Yehudit, Itamar Ben-Gvir - πιθανόν να υπηρετήσει ως υπουργός δημόσιας ασφάλειας στη νέα κυβέρνηση - εξέδωσε μια δήλωση: «Είμαι καθ' οδόν προς τον τόπο της οδυνηρής και θλιβερής επίθεσης όταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός μας επέστρεψε στο φράγμα Ώρα Ιντιφάντα. Είναι καιρός να δράσουμε με αποφασιστικότητα και σκληρό χέρι ενάντια στους τρομοκράτες, είναι καιρός να οργανώσουμε τη χώρα».

«Προσεύχομαι για την ανάρρωση των τραυματιών μαζί με όλο το Ισραήλ σε αυτή τη δύσκολη ώρα».

Η έρευνα συνεχίζεται.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share