Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θρίλερ στους αιθέρες: Επιβάτης πέθανε σε πτήση από Κύπρο προς Βρετανία

Μεγάλη αναστάτωση!

18 Νοεμβρίου 2022 09:38
Θρίλερ στους αιθέρες: Επιβάτης πέθανε σε πτήση από Κύπρο προς Βρετανία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας 50χρονος άνδρας πέθανε στον αέρα, σε πτήση από Κύπρο προς το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το πλήρωμα του αεροσκάφους τέθηκε σε συναγερμό όταν ένας 50χρονος άντρας δεν ξυπνούσε.

Δείτε επίσης: Ένας «τζιχαντιστής» στο «Ελ. Βενιζέλος»: Η απόρρητη αναφορά της CIA για τις πτήσεις της Emirates

Οι αεροσυνοδοί αρχικά φώναξαν εάν υπήρχε κάποιος γιατρός μέσα στο αεροπλάνο για να βοηθήσει. Όμως αν και δύο επιβάτες προσφέρθηκαν για να βοηθήσουν με πρώτες βοήθειες, δεν κατάφεραν να επαναφέρουν τον άτυχο άντρα.

Η πτήση αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Πάφου στις 14:20 τοπική ώρα αλλά διαπιστώθηκε ότι ο άντρας ήταν νεκρός γύρω στις 15:40, σύμφωνα με την Daily Mail.

Με την προσγείωση στο Γκάτγουικ, οι επιβάτες παρέμειναν στις θέσεις τους μέχρι να μπει πλήρωμα ασθενοφόρου στο αεροσκάφος για να διαπιστώσει την κατάσταση του άντρα. Τα ακριβή αίτια θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Θρίλερ στους αιθέρες: Επιβάτης πέθανε σε πτήση από Κύπρο προς Βρετανία

Η εταιρεία EasyJet επιβεβαίωσε επίσης το περιστατικό στέλνοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου.

Τρόμος σε πτήση στην Ινδία: Γέμισε καπνούς το αεροσκάφος - «Μας είπαν να προσευχηθούμε στον Θεό»

Η πτήση SpiceJet από την Γκόα της Ινδίας πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Χαϊντεραμπάντ όταν η καμπίνα του αεροσκάφους άρχισε να γεμίζει καπνούς με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός σε επιβάτες και προσωπικό. Παράλληλα, πανικός προκλήθηκε σε γάμο στην Ινδία όταν ο γαμπρός μπέρδεψε τη νύφη με την κουνιάδα και αυτή τον ξεκίνησε στα χαστούκια.

Οι επιβάτες δυσκολεύονταν να αναπνεύσουν για περίπου 25 λεπτά, σύμφωνα με την Dailymail.

«Μας είπαν να προσευχηθούμε στον Θεό»

Μια γυναίκα, κατά πάσα πιθανότητα αεροσυνοδός, ακουγόταν να φωνάζει «σκύψτε, μείνετε κάτω». καθώς σήμανε συναγερμός σε δραματικά πλάνα που κατέγραψαν τo ατυχές συμβάν.

Ένας επιβάτης, σύμφωνα με τη Sun, ισχυρίστηκε ότι οι μάσκες οξυγόνου δεν έπεσαν παρά τον καπνό που γέμιζε την καμπίνα και το πιλοτήριο στον αέρα. Ο ίδιος είπε ότι η εταιρεία έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών. «Πνιγόμασταν για 25 λεπτά και ακόμη και οι μάσκες οξυγόνου δεν έπεσαν», είπε.

«Θα πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα εναντίον μιας τόσο αμελούς αεροπορικής εταιρείας».

Ένας άλλος ισχυρίστηκε ότι το πλήρωμα καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας δημιούργησε περισσότερο πανικό αφού είπε στους ανθρώπους να «προσευχηθούν στον Θεό».

«Τα μέλη του πληρώματος μας είπαν να προσευχόμαστε στον Θεό και να προσευχόμαστε για τις οικογένειές μας, ήταν απογοητευτικό», δήλωσε άλλος επιβάτης.

«Η εταιρεία ακολούθησε τα κατάλληλα πρωτόκολλα»

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους «αβάσιμους», ενώ πρόσθεσε ότι το πλήρωμα ακολούθησε το κατάλληλο πρωτόκολλο.

Άλλοι ταξιδιώτες συνέχισαν να ισχυρίζονται ότι το προσωπικό της SpiceJet άρπαξε τηλέφωνα από τους επιβάτες που κατέγραφαν το περιστατικό και ζήτησαν να διαγράψουν φωτογραφίες και βίντεο.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι το πλήρωμα «συμβούλεψε τους επιβάτες να μην χρησιμοποιούν τα κινητά τους», καθώς είναι καθήκον τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

«Αισθανθήκαμε να πνιγόμαστε. Ωστόσο, τα φώτα άναψαν και το πλήρωμα μας ζήτησε να μην αφήσουμε τις θέσεις μας και να σταματήσουμε να μιλάμε».

Έως και 86 άτομα λέγεται ότι επέβαιναν στην πτήση της οικονομικής αεροπορικής εταιρείας από την Γκόα κατά τη διάρκεια της έκτακτης προσγείωσης, η οποία ανάγκασε έως και εννέα πτήσεις να εκτραπούν.

Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος μέσω μιας εξόδου κινδύνου, με έναν να τραυματίζεται ελαφρά κατά την αποβίβαση, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGCA) της Ινδίας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share