Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στις ΗΠΑ μετά από έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στο Μέριλαντ - Αρκετοί τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά

Δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

16 Νοεμβρίου 2022 19:57
Συναγερμός στις ΗΠΑ μετά από έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στο Μέριλαντ - Αρκετοί τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε συγκρότημα κατοικιών στο Γκέιθερσμπεργκ του Μέριλαντ.

Δείτε επίσης: Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη η «γυναίκα με τα μαύρα» που πιστεύεται πως άφησε τη βόμβα - Το PKK κατηγορεί η Τουρκία (Video)

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην κομητεία Μοντγκόμερι δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 09:00 (τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδος) και όταν τα πρώτα οχήματα έσπευσαν στο σημείο είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς και τον απεγκλωβισμό ενοίκων.

Τμήμα του συγκροτήματος κατοικιών κατέρρευσε λόγω της ισχυρής έκρηξης, τα αίτια της οποίας παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Συναγερμός στις ΗΠΑ μετά από έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στο Μέριλαντ - Αρκετοί τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, τραυματίστηκαν. Δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Συναγερμός στην Τουρκία: Έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης - Τουλάχιστον 1 νεκρός, αρκετοί τραυματίες (Video)

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και ειδικότερα κοντά στην πλατεία Ταξίμ. Οπως αναφέρει η Hurriyet, η έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Istiklal στην περιοχή Beyoğlu της Κωνσταντινούπολης. Στην περιοχή στάλθηκε μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων και αστυνομικών ομάδων.

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα, η έκρηξη προκάλεσε πανικό, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1 νεκρό και 10 τραυματίες μέχρι στιγμής. Υπάρχουν πληροφορίες και για νεκρούς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τις τουρκικές Αρχές.

Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο τον social media, δείχνουν πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομία να φτάνουν στο σημείο.

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία της έκρηξης.

Έκρηξη σε λατομείο στην Τουρκία: Δεκάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί - Οι διασωθέντες ανέρχονται σε 14 (Video)

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Τουρκία και συγκεκριμένα σε λατομείο στην περιοχή Αμάσρα στο Μπάρτιν στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας. Παράλληά, δείτε εδώ ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που γίνεται έκρηξη στην Ουκρανία!

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πάνω από 50 εργάτες εγκλωβισμένοι λόγω της έκρηξης, που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Επί του παρόντος, μόνο 14 εργαζόμενοι έχουν διασωθεί.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού μετέβησαν στην Αμάσρα κατόπιν εντολής του προέδρου Ερντογάν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη βάρδια εργάζονται περίπου 100-150 άτομα. Συνολικά 450 εργαζόμενοι εργάζονται και στις 3 βάρδιες.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Ρετσάι Τσακίρ, δήλωσε ότι έξι εργάτες φαίνονται από τα τσιπ στα κράνη τους «να μην κινούνται», ενώ 11 από τους 87 ανθρακωρύχους «απομακρύνθηκαν μετά την κατάρρευση». Στο ορυχείο συγκεντρώθηκαν συγγενείς των εργαζομένων που άκουσαν για την έκρηξη, ενώ είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των υπολοίπων.

Πύρινη κόλαση: Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας στο Στενό του Κερτς - Βίντεο-ντοκουμέντο

Πλάνα που δείχνουν μια πύρινη κόλαση τη στιγμή της ισχυρής έκρηξης στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που ενώνει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη Ρωσία δόθηκαν πριν από λίγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι θαύμα που έως στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς από την ισχυρή έκρηξη, και τη φωτιά που ξέσπασε.

Η πυρκαγιά στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας οφείλεται στην ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, ανακοίνωσε η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, προσθέτοντας πως το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα έχει υποστεί ζημιά.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για επίσημη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη γέφυρα της Κριμαίας. Σύμφωνα με φωτογραφία από ουκρανικά ΜΜΕ τμήμα του οδοστρώματος της γέφυρας έχει πέσει στη θάλασσα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share