Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ουκρανία: Διπλή πυραυλική επίθεση στο Κίεβο – Καπνοί πάνω από την πόλη

Τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούσθηκαν σήμερα στο Κίεβο

15 Νοεμβρίου 2022 16:02
Ουκρανία: Διπλή πυραυλική επίθεση στο Κίεβο – Καπνοί πάνω από την πόλη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μετά από συναγερμό για αεροπορικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, ώρες αφότου ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε μέσω βιντεοκλήσης στους ηγέτες της ομάδας των χωρών της G20 που συναντώνται στο Μπαλί.

« Η Ρωσία απάντησε στην δυνατή ομιλία του Ζελένσκι στην G20 με μια νέα πυραυλική επίθεση. Πιστεύει κανείς ότι το Κρεμλίνο θέλει πραγματικά την ειρήνη; Θέλει υποταγή. Αλλά στο τέλος της ημέρας, οι τρομοκράτες πάντα χάνουν» έγραψε στο Twitter, ο επικεφαλής των προεδρικών υπηρεσιών Άντριι Γιερμάκ.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο από τις πυραυλικές επιθέσεις επλήγησαν δύο κτίρια στην ουκρανική πρωτεύουσα.

ΥΠΕΞ: Χαιρετίζει την απελευθέρωση της Χερσώνας από τους Ουκρανούς

Την απελευθέρωση της πόλης της Χερσώνας από τις ουκρανικές δυνάμεις, πόλης με ελληνική ονομασία, της οποίας διετέλεσαν Αρχιεπίσκοποι, στα τέλη του 18ου αιώνα, διαδοχικά ο Ευγένιος Βούλγαρης και ο Νικηφόρος Θεοτόκης, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, τονίζει πως η Ελλάδα στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, καθώς και όλων των κρατών.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share