Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Ακούσαμε μπουμ, μπουμ και μετά σιωπή... Νιώθω σαν να είμαι επιζών» - Ανατριχιάζει αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας (Video)

«Σκεφτόμουν ότι αν υπάρχουν κι άλλες βόμβες, πού να πάμε; Τι πρέπει να κάνουμε; Πραγματικά δεν ήξερα»

15 Νοεμβρίου 2022 09:12
Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Ακούσαμε μπουμ, μπουμ και μετά σιωπή... Νιώθω σαν να είμαι επιζών» - Ανατριχιάζει αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαρισμένη από την τραγωδία της φονικής έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη, είναι τόσο η Τουρκία όσο και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα, που στοίχησε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένα 3χρονο κοριτσάκι. Ένας εφιάλτης που για όσους τον έζησαν, ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν. Παράλληλα, συγκλονίζουν οι γονείς της Ελληνίδας που τραυματίστηκε από τη φονική έκρηξη.

Ένας Ιταλός φοιτητής που επέζησε από τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, μίλησε στη Mirror, για τον τρόμο που βίωσε. Αφού έφτασε σε ασφαλές σημείο, ο 30χρονος Μάσιμο Ντ' Άντζελο, λίγες ώρες μετά την επίθεση δήλωσε ότι αισθάνεται τυχερός που είναι ζωντανός αφού περπατούσε τη μοιραία στιγμή στη λεωφόρο Ιστικλάλ όταν εξερράγη η βόμβα.

«Ξαφνικά ακούσαμε μπουμ, μπουμ και μετά σιωπή... Μύρισε μπαρούτι»

«Μια τέλεια φθινοπωρινή ηλιόλουστη μέρα μετατράπηκε σε εφιάλτη. Ήμουν με συναδέλφους και συμμαθητές μου, είχαμε πάει σε ένα μουσείο και αποφασίσαμε να πάμε για καφέ. Περπατούσαμε από την πλατεία Ταξίμ προς τον Γαλατά και έπρεπε να διασχίσουμε την Ιστικλάλ», ανέφερε αρχικά ο Μάσιμο Ντ' Άντζελο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη σοκαριστική του μαρτυρία: «Ξαφνικά ακούσαμε μπουμ, μπουμ και μετά σιωπή. Νομίζω ότι όλοι χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα για να καταλάβουν τι συνέβαινε. Σκέφτηκα ότι πρόκειται για μαζικούς πυροβολισμούς;.Αλλά μετά μύρισα κάτι που νομίζω ότι ήταν μπαρούτι. Η μυρωδιά ήταν σαν κάτι να καίγεται, αλλά ήταν πραγματικά παράξενο, θυμάμαι ακόμη τη μυρωδιά».

Ο υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Λάφμπορο της Αγγλίας, δήλωσε ότι: «Μετά είδα εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες ανθρώπους να τρέχουν και να φωνάζουν. Τα υπόλοιπα είναι θολά, δεν θυμάμαι τίποτα μετά από αυτό, απλά έτρεχα προς τη θάλασσα γιατί νόμιζα ότι εκεί θα ήμουν ασφαλής».

«Νιώθω σαν να είμαι επιζών»

Μάλιστα, ο νεαρός από το Άσκολι της Ιταλίας δήλωσε ότι δεν έχει τρέξει ποτέ στη ζωή του τόσο γρήγορα.

«Είδα ανθρώπους μπροστά μου να προσπαθούν να κρυφτούν κάτω από κάποια τραπέζια, αυτό με έκανε να φοβηθώ πολύ. Σκεφτόμουν ότι αν υπάρχουν κι άλλες βόμβες, πού να πάμε; Τι πρέπει να κάνουμε; Πραγματικά δεν ήξερα.

Στη συνέχεια το μόνο που ακούγαμε ήταν πολλές σειρήνες από ασθενοφόρα, αστυνομία και ελικόπτερα σε όλη την πόλη. Δεν υπερβάλλω, ήταν μόνο λίγα λεπτά διαφορά. Οπότε νιώθω σαν να είμαι κατά κάποιο τρόπο επιζών. Ήταν η πρώτη φορά και ελπίζω η τελευταία φορά που συνέβη», πρόσθεσε ο Ιταλός.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share