Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πόσο ''πράσινη'' χώρα είναι η Ελλάδα συγκρητικά με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες - Τι λένε τα ποσοστά

Ποια χώρα είναι στην κορυφή;

14 Νοεμβρίου 2022 15:55
Πόσο ''πράσινη'' χώρα είναι η Ελλάδα συγκρητικά με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες - Τι λένε τα ποσοστά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ύπαρξη χώρων πρασίνου σε αστικές περιοχές είναι σημαντική από πολλές απόψεις. Όχι μόνο παρέχουν στις κοινότητες μέρη για χαλάρωση, άσκηση και κοινωνικοποίηση, αλλά φέρνουν επίσης άγρια ​​ζωή στην περιοχή και βοηθούν στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη μέσω της δέσμευσης του διοξειδίου του άνθρακα.

Δείτε επίσης πια δέντρα είναι καλό να έχετε σπίτι

Η κάλυψη των δέντρων μπορεί ακόμη και να μειώσει τη θερμοκρασία μιας πόλης κατά αρκετούς βαθμούς κατά τη διάρκεια των κυμάτων καύσωνα μέσω της παροχής σκιάς και μιας διαδικασίας που ονομάζεται εξατμισοδιαπνοή.

Τα ποσοστά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος

Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ), τα δέντρα καλύπτουν κατά μέσο όρο το 30 τοις εκατό της γης σε 38 πρωτεύουσες της Ευρώπης όταν τα δει κανείς από ψηλά. Η σκανδιναβική πόλη Όσλο έχει το μεγαλύτερο μερίδιο πρασίνου με 72 τοις εκατό, ακολουθούμενη από την ελβετική πόλη της Βέρνης (53 τοις εκατό) και τη σλοβενική πρωτεύουσα της Λιουμπλιάνα (50 τοις εκατό).

Όσλο , η νούμερο ένα πράσινη πόλη

Το Παρίσι πέφτει πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με μόνο το 20 τοις εκατό της πόλης να καλύπτεται από δέντρα. Η γαλλική πρωτεύουσα κατατάσσεται πίσω από τη Μαδρίτη (39 τοις εκατό) και τη Ρώμη (24 τοις εκατό). Το πράσινο είναι ακόμα πιο σπάνιο στην Αθήνα, όπου τα δέντρα καλύπτουν μόνο το ένα δέκατο της αστικής επιφάνειας, ενώ η κυπριακή πρωτεύουσα Λευκωσία κλείνει την κατάταξη των επιλεγμένων πόλεων, με ποσοστό μόλις 4%.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share