Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Ελληνίδα ανάμεσα στους τραυματίες! Οι δραματικές ιστορίες των οικογενειών που ξεκληρίστηκαν (Video)

Ποια η κατάσταση της υγείας της - Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

14 Νοεμβρίου 2022 12:05
Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Ελληνίδα ανάμεσα στους τραυματίες! Οι δραματικές ιστορίες των οικογενειών που ξεκληρίστηκαν (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Μία Ελληνίδα τραυματίστηκε από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία της γυναίκας η οποία έχει κοπεί από θραύσμα γυαλιού. Πάντως, από το ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζεται ότι οι προξενικές Αρχές της παρέχουν κάθε δυνατή αγωγή.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών αρχών, μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, είναι Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης. Οι προξενικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή».

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας - Η μικρή Εκρίν, ο πατέρας της, η 15χρονη Γιαμούρ και το παντρεμένο ζευγάρι (photo-video)

Η Τουρκία θρηνεί έξι ανθρώπους από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, με τις αρχές να προχωρούν στη σύλληψη της βασικής υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλου, από την έκρηξη έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όλοι γεννημένοι στην Τουρκία, οι οποίοι προέρχονται από τρεις οικογένειες. Ειδικότερα, σκοτώθηκαν ένας πατέρας, ο Yusuf Meydan, με τη μικρή κόρη του Ecrin Meydan.

Επίσης μια μητέρα, η Arzu Ozsoy, με την 15χρονη κόρη της Yagmur Ucar και ένα παντρεμένο ζευγάρι που ήταν γονείς ενός μικρού παιδιού, οι Adem Topkara και Mukaddes Elif Topkara.

Η έκρηξη έγινε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στη λεωφόρο Ιστικλάλ, τον πασίγνωστο πεζόδρομο που ήταν γεμάτος κόσμο. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 81 και οι συλλήψεις σε 22, περιλαμβανομένης και της γυναίκας που τοποθέτησε τη βόμβα.

Η έκρηξη, που ήταν πολύ ισχυρή, ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση και προκάλεσε πανικό στους διερχόμενους. «Κόσμος έτρεχε πανικόβλητος. Ο κρότος ήταν τεράστιος. Υψωνόταν μαύρος καπνός. Ο ήχος ήταν πολύ δυνατός, σχεδόν εκκωφαντικός», αφηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας, ο Κεμάλ Ντενιζτζί, 57 ετών, που είδε πολλούς ανθρώπους πεσμένους κάτω.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share