Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ιράν: Κορυφαία ηθοποιός παίζει με τον θάνατο της - Γιατί είναι χωρίς την μαντίλα της;

Διαδήλωση διαμαρτυρίας η οσκαρική ηθοποιός...

11 Νοεμβρίου 2022 14:58
Ιράν: Κορυφαία ηθοποιός παίζει με τον θάνατο της - Γιατί είναι χωρίς την μαντίλα της;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλο και περισσότερες γυναίκες του Ιράν τολμούν να βγάλουν τις μαντίλες τους και να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία της 22χρονης Mahsa Amini και την καταπίεση των δικαιωμάτων τους, με κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Taraneh Alidoosti, που γνωρίσαμε στην ταινία «The Salesman» (Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για το 2016).

Μάθε περισσότερα για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ιράν

Η κορυφαία ηθοποιός απευθύνθηκε στους σχεδόν οκτώ εκατομμύρια ακόλουθούς της στο Instagram ποζάροντας, σε μια νέα ανάρτηση, χωρίς τη μαντίλα της. Στα χέρια της κρατάει την επιγραφή «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» στην κουρδική γλώσσα, που έχει γίνει σύνθημα στις τεράστιες κινητοποιήσεις κατά του ισλαμικού κράτους.

Στα χέρια της κρατάει την επιγραφή «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» στην κουρδική γλώσσα, που έχει γίνει σύνθημα στις τεράστιες κινητοποιήσεις κατά του ισλαμικού κράτους.

Η ίδια έχει ορκιστεί να μην εγκαταλείψει το Ιράν, με οποιοδήποτε κόστος, και έχει σταματήσει να εργάζεται για να υποστηρίξει τις οικογένειες των δολοφονηθέντων διαδηλωτών από τις δυνάμεις ασφαλείας, που σύμφωνα με εκτιμήσεις, ανέρχονται τουλάχιστον σε 328 άτομα.

Ακόμα 14.800 συλληφθέντες κινδυνεύουν να τους επιβληθεί θανατική ποινή, μετά το ψήφισμα της ιρανικής βουλής που, κατά πλειοψηφία, ζητάει να εκτελεστούν.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share