Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023

Πορτογαλία: Χωρίς το δεξί της χέρι έμεινε η κυβέρνηση - Τί συνέβη

Κατηγορίες εις βάρος του τον έκαναν να αποχωρήσει

11 Νοεμβρίου 2022 10:19
Πορτογαλία: Χωρίς το δεξί της χέρι έμεινε η κυβέρνηση - Τί συνέβη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Αντόνιο Κόστα, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας έχασε χθες το δεξί του χέρι, Μιγκέλ Άλβες, ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του υφυπουργού μετά από επίσημες κατηγορίες εις βάρος του για αδικήματα δημοσίου.

Μην χάσετε επίσης το βίντεο με την εξαιρετική προσγείωση αεροπλάνου στην Πορτογαλία
Ο κ. Άλβες, άλλοτε δήμαρχος στην πόλη Καμίνια (βόρεια), αντιμετώπιζε έρευνα από το 2019, μολαταύτα ο κ. Κόστα τον ονόμασε υφυπουργό στον πρωθυπουργό πριν από δυο μήνες. Επικριτές του επισημαίνουν πως ο κ. Κόστα, που κέρδισε καθαρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο τον Ιανουάριο, για τον διορισμό του κ. Άλβες παρότι διενεργείτο ήδη έρευνα σε βάρος του.

Οι πορτογαλικές εισαγγελικές αρχές ανέφεραν χθες που του ασκήθηκε επίσημα δίωξη.

Ο κ. Άλβες, στην επιστολή της παραίτησής του στον κ. Κόστα, τόνισε πως αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες από την εισαγγελία, δεν είναι δυνατόν να παραμείνει στην κυβέρνηση. Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του και έκανε δεκτή την παραίτηση.

Ο Μιγκέλ Άλβες ο υφυπουργός της Πορτογαλίας παραιτήθηκε

Η υπόθεση ανάγεται στο διάστημα του 2015 και του 2016, όταν ήταν δήμαρχος στην Καμίνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Público, οι κατηγορίες αφορούν συμβάσεις που είχε υπογράψει με εταιρεία που ανήκε στη σύζυγο άλλου δημάρχου των Σοσιαλιστών.

Η υπόθεση εγγράφεται σε ευρύτερη έρευνα για υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας από αυτοδιοικητικούς αιρετούς αξιωματούχους και οργανισμούς.

Σύμφωνα με την Público, ο δήμος στην Καμίνια φέρεται να κατέβαλε 300.000 ευρώ σε ενοίκια προκαταβολικά, προτού καν οικοδομηθεί εκθεσιακό κέντρο την εποχή που ο κ. Άλβες ασκούσε την εξουσία. Το κέντρο δεν έχει ανεγερθεί ακόμη.

«Έχω καθαρή τη συνείδησή μου»,

τόνισε ο κ. Άλβες στην επιστολή της παραίτησής του, προσθέτοντας πως είναι «απόλυτα πεπεισμένος πως οι αποφάσεις (μου) ήταν νόμιμες».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share