Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

''Θρίλερ'' στο Ελ. Βενιζέλος: Σύλληψη για απάτη τύπου «πυραμίδας» με λεία 28 εκατ. ευρώ!

Συνελήφθη στο Ελ. Βένιζέλος μέλος της απάτης

10 Νοεμβρίου 2022 11:54
''Θρίλερ'' στο Ελ. Βενιζέλος: Σύλληψη για απάτη τύπου «πυραμίδας» με λεία 28 εκατ. ευρώ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε βάρος τους εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της INTERPOL , σύμφωνα με την οποία εμπλέκονταν σε υπόθεση οικονομικής απάτης, μεγάλης κλίμακας, τύπου "πυραμίδα" ( Ponzi scheme ).

Μάθετε τα πάντα για την διαδικτυακή απάτη σπείρας που βγήκε στο φως σήμερα

Η σύλληψη του ενός πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όταν προσπάθησε να εξέλθει αεροπορικώς με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παγκόσμια απάτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα θύματα της εγκληματικής τους δραστηριότητας ξεπέρασαν τα 2.000 άτομα σε Ευρώπη και Ασία, με παράνομο οικονομικό όφελος το οποίο ανέρχεται στα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Εσωτερικό αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση, προκειμένου εξετασθεί η υπόθεση έκδοσής του.

Συνεργασία με INTERPOL

Σημειώνεται ότι, ο εκτελεστικός Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων της INTERPOL ευχαρίστησε όλες τις Διωκτικές Αρχές και τα Εθνικά Κεντρικά Γραφεία INTERPOL των εμπλεκομένων χωρών μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας (Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας) για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν στην συγκεκριμένη, μείζονος σημασίας για τον Οργανισμό, υπόθεση οικονομικού εγκλήματος.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share