Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Έλον Μάσκ: Όλοι οι χρήστες με ψευδόνυμα και ψεύτικα προφίλ θα διαγράφονται για πάντα

Όλες οι λεπτομέριες της ανακοίνωσης του νέου ιδιοκτήτη του twitter

7 Νοεμβρίου 2022 11:23
Έλον Μάσκ: Όλοι οι χρήστες με ψευδόνυμα και ψεύτικα προφίλ θα διαγράφονται για πάντα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με χθεσινή ανακοίνωση του, ο καινούργιος ιδιοκτήτης της Twitter, Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως όλοι οι χρήστες που έχουν δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ ή μιμούνται κάποιον άλλο υπαρκτό πρόσωπο, θα αποκλείονται μόνιμα πό την αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς προειδοποίηση. Η εξαίρεση σε όλο αυτό βρίσκεται στον χαρακτηρισμό ''παρωδία' που μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει το ψεύτικο προφίλ του και να μπορεί να ανεβάζει ότι θέλει. Αρκεί να το έχει χαρακτηρίσει παροδία.

Μάθετε το ακριβές ποσό πληρωμής γιατην συνδρομή του blue του Τwitter

Σε μία ξεχωριστή ανάρτησή του στο Twitter, ο Μασκ δήλωσε ότι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η πλατφόρμα προχωρούσε στην έκδοση μιας προειδοποίησης πριν από την αναστολή του προφίλ, αλλά καθώς το Twitter εξελίσσει μία ευρεία διαδικασία επαλήθευσης των χρηστών του, δεν θα υπάρξει καμία προειδοποίηση όπως επίσης και δεν θα υπάρξουν “εξαιρέσεις”.

“Αυτό θα αποτελέσει μία προϋπόθεση για την εγγραφή στο Twitter Blue”, δήλωσε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι η οποιαδήποτε αλλαγή ονόματος θα προκαλεί την απώλεια του σήματος επαλήθευσης της ταυτότητας του χρήστη.

Η Twitter το Σάββατο αναβάθμισε την εφαρμογή του στο App Store της Apple προκειμένου να αρχίσει να συλλέγει τη μηνιαία χρέωση των 8 δολαρίων για το μπλε σήμα επαλήθευσης των στοιχείων. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αλλαγή του Ίλον Μασκ στο Twitter.

O Μασκ που είναι επίσης, διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc θα έχει τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή του Twitter, ενώ τον προηγούμενο μήνα δήλωσε ότι η αναφερόμενη πλατφόρμα θα οργανώσει ένα συμβούλιο επανελέγχου περιεχομένου που θα έχει “διαφορετικές απόψεις σε ένα ευρύ φάσμα”.

“Δεν θα λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή την αποκατάσταση προφίλ χρηστών πριν να συνεδριάσει αυτό το συμβούλιο”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Για το θέμα της κατάργησης λογαριασμών χρηστών, ο Μασκ δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν θα επιτρέπεται η επιστροφή τους στο Twitter, μέχρι η αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να έχει “μία ξεκάθαρη διαδικασία για να το κάνει αυτό”.

Η οργάνωση μιας τέτοιας διαδικασίας θα απαιτήσει τουλάχιστον μερικές εβδομάδες, όπως ανέφερε σε μία ανάρτησή του ο Μασκ, ξεκαθαρίζοντας το χρόνο ενδεχόμενης επιστροφής του πιο διάσημου χρήση του Twitter, του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον οποίο έχει απαγορευτεί η πρόσβαση. Το νέο χρονοδιάγραμμα αφήνει να εννοηθεί ότι ο Τραμπ δεν θα επιστρέψει πριν από τις αυριανές ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο.

Νωρίτερα την Κυριακή, η εφημερίδα “The New York Times” ανέφερε ότι το Twitter καθυστερεί την ενεργοποίηση της διαδικασίας επαλήθευσης των στοιχείων των χρηστών του για αμέσως μετά από τη διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share