Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συμμαχία Ρωσία με Τουρκία για διανομή δωρεάν σιτηρών στις άπορες Αφρικανικές χώρες

Οι δηλώσεις από την Ρωσία έγιναν το σάββατο και η Τουρκία σήμερα ακολούθησε

4 Νοεμβρίου 2022 13:56
Συμμαχία Ρωσία με Τουρκία για διανομή δωρεάν σιτηρών στις άπορες Αφρικανικές χώρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την υπόσχεσή του έδωσε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν δημόσια πως θα βοηθήσει μαζί με την Ρωσια, η οποία το έχει ανακοινώσει από το Σάββατο, τις αφρικανικές χώρες προσφέροντάς τους δωρεάν σιτηρά για να μην πεθάνουν από λιμό.

Μην χάσετε επίσης το βίντεο της τουρκικής προπαγάνδας

Δήλωση Ερντογάν

"Ας βοηθήσουμε τις αναπτυσσόμενες χώρες", δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ "Πούτιν μου είπε ότι οφείλουμε να παραδώσουμε δωρεάν σιτηρά στις χώρες αυτές, όπως το Τζιμπουτί, η Σομαλία και το Σουδάν", πρόσθεσε.

"Συμφωνήσαμε σ' αυτό το θέμα και είπαμε ότι θα το συζητήσουμε ευρύτερα κατά την G20", τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου στην Ινδονησία, συνέχισε ο Ερντογάν.

Ερντογάν - Πούτιν συμφωνία για δωρεάν σιτηρά

Οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει

Η Μόσχα είχε ήδη δηλώσει το Σάββατο πως είναι έτοιμη να παραδώσει δωρεάν μέσα στους επόμενους μήνες και με τη βοήθεια της Τουρκίας 500.000 τόνους σιτηρών στις φτωχές χώρες.

Οι εξαγωγές δημητριακών από ουκρανικά λιμάνια επανελήφθησαν χθες, Πέμπτη, αφού η Ρωσία επέστρεψε στη συμφωνία για τα σιτηρά που είχε υπογραφεί στα τέλη Ιουλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Η συμφωνία αυτή, η οποία λήγει στις 19 Νοεμβρίου, έχει επιτρέψει από την 1η Αυγούστου την εξαγωγή 10 εκατ. τόνων σιτηρών και άλλων αγροτικών προϊόντων, ανακουφίζοντας την παγκόσμια επισιτιστική κρίση που έχει προκληθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share