Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Λονδίνο: 13χρονο αγόρι βιάστηκε σε ξενοδοχείο απο 30χρονο πρόσφυγα

Οι λεπτομέριες και η σύλληψη του βιαστή

4 Νοεμβρίου 2022 10:38
Λονδίνο: 13χρονο αγόρι βιάστηκε σε ξενοδοχείο απο 30χρονο πρόσφυγα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας έφηβος φέρεται να βιάστηκε από έναν άνδρα γύρω στα 30 ενώ διέμενε σε ξενοδοχείο που φιλοξενούσε πρόσφυγες. Το αγόρι περίπου 13 ετών λέγεται ότι δέχτηκε επίθεση από έναν άνδρα στο Waltham Forest, στο ανατολικό Λονδίνο, τον περασμένο μήνα όπου και ο ύποπτος συνελήφθει.

Δείτε επίσης την υποθεση σύλληψης προπονητή για ασέλγεια σε αθλητή του

Σχετικά με ένα άλλο μεμονωμένο περίπτωση, ένα μικρότερο αγόρι ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στο ίδιο ξενοδοχείο εβδομάδες νωρίτερα.

Η αστυνομία είπε ότι ένα αγόρι, που πιστεύεται ότι είναι 17 ετών, κατηγορήθηκε για σεξουαλική επαφή με ένα παιδί κάτω των 13. Η Grace Williams, ηγέτης του Waltham Forest Council, προειδοποίησε την υπουργό Εσωτερικών Suella Braverman: «Δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχει σχέδιο προστασίας στο ξενοδοχειο.'

Ένας εκπρόσωπος του Νο 10 είπε: «Η τρέχουσα κατάσταση έχει οδηγήσει σε τεράστιο αριθμό ατόμων που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία. Αυτό δεν είναι βιώσιμο».

Σύλληψη σε ξενοδοχείο του Λονδίνου για βιασμό ανηλίκου

Τα δύο περιστατικά φέρεται να έλαβαν χώρα μέσα σε λίγες εβδομάδες το ένα από το άλλο σε ένα ξενοδοχείο όπου φέρεται να στριμώχνονται 150 παιδιά μαζί με 250 ενήλικες.

Η στάση των πολιτικών για τα περιστατικά

Η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Στέλλα Κρέισι ζήτησε την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν, αναφέρει ο Guardian, επιμένοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αποτυγχάνει στην ευθύνη του για την προστασία των παιδιών μεταναστών.

Η κ. Creasy, η βουλευτής του Walthamstow, δήλωσε: «[Η Braverman] είναι εντελώς ακατάλληλη για το αξίωμα και πρέπει να παραιτηθεί, γιατί όταν τα παιδιά δέχονται σεξουαλική επίθεση υπό το ρολόι της και η απάντησή της είναι να πει ότι ήταν στον [ιστότοπο σύγκρισης ξενοδοχείων] και αναζητούσε την Trivago με το κόστος των ξενοδοχείων, μας εξευτελίζει όλους ».

Μιλώντας στο World At One του BBC Radio 4, η βουλευτής πρόσθεσε ότι ένιωσε «σοκαρισμένη, φρίκη και σωματικά άρρωστη» όταν έμαθε τους ισχυρισμούς. Η κυρία Creasy πρόσθεσε ότι είχε ακούσει για παρόμοιες καταγγελίες για επιθέσεις εναντίον παιδιών σε άλλες εγκαταστάσεις.

Προβλήματα με τους μεταναστες

Τα καταλύματα σε ξενοδοχεία για αιτούντες άσυλο σχεδόν τριπλασιάστηκαν πέρυσι, παρά τις επιμονές του Υπουργείου Εσωτερικών ότι θα τερματίσει τη χρήση τους.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις για να στεγάσει τους μετανάστες μακριά από ανασφαλή και υπερπλήρη κέντρα μετανάστευσης.

Σε επιστολή προς την κ. Braverman, η επικεφαλής του συμβουλίου του Waltham Forest Grace Williams έγραψε: «Έχουμε εκφράσει συνεχώς την άποψή μας ότι η φιλοξενία οικογενειών με παιδιά σε ξενοδοχεία έκτακτης ανάγκης είναι επιζήμια για την ευημερία των παιδιών. Είναι πλέον προφανές ότι αποτελεί κίνδυνο και για την ασφάλειά τους».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share