Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πέθανε η συγγραφέας του Julie & Julia σε ηλικία 49 ετών!

Ο θάνατός της οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή

2 Νοεμβρίου 2022 10:36
Πέθανε η συγγραφέας του Julie & Julia σε ηλικία 49 ετών!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Τζούλι Πάουελ, συγγραφέας μπεστ σέλερ που εξιστόρησε τις προσπάθειές της να προετοιμάσει κάθε συνταγή στο «Mastering the Art of French Cooking» της Τζούλια Τσάιλντ, που αργότερα ενέπνευσε την ταινία «Τζούλι και Τζούλια», πέθανε στις 26 Οκτωβρίου στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 49 ετών.

Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε στους New York Times από τον σύζυγό της, Έρικ Πάουελ, ο οποίος είπε ότι η αιτία ήταν η καρδιακή ανακοπή.

Το βιβλίο της Πάουελ έγινε ταινία του 2009 σε σκηνοθεσία Νόρα Έφρον, με τη Μέριλ Στριπ να υποδύεται την Τζούλια Τσάιλντ και την Έιμι Άνταμς στον ρόλο της ίδιας της Πάουελ.

Πέθανε η συγγραφέας του Julie & Julia σε ηλικία 49 ετών!

Το “Julie & Julia” ξεκίνησε ως ένα ιστολόγιο στο Salon.com στο οποίο η Πάουελ, αναζητώντας μια διέξοδο από τη βαρετή ζωή της στο κέντρο του Μανχάταν λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε μια οδύσσεια σπιτικής μαγειρικής για να βγάλει με επιτυχία και τις 524 συνταγές. στο κλασικό γαλλικό βιβλίο μαγειρικής Child’s κατά τη διάρκεια ενός έτους στη μικρή κουζίνα της Astoria, Queens.

Τα απομνημονεύματα που προέκυψαν, «Julie & Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen», προέκυψαν αφού το ιστολόγιο απέκτησε πιστούς ακόλουθους που ήταν πρόθυμοι να μοιραστούν τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της Πάουελ, καθώς προσπαθούσε να ετοιμάσει προκλητικά πιάτα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share