Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κίνα: Κλειστό λόγω κορωνοϊού το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone

Πάνω από 200.000 εργαζόμενοι δουλεύουν μέσα στο εργοστάσιο

2 Νοεμβρίου 2022 09:13
Κίνα: Κλειστό λόγω κορωνοϊού το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η περιοχή γύρω από το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone παγκοσμίως κρίθηκε απαραίτητο να τεθεί σε lockdown καθώς εντοπίστηκε εστία covid - 19.

Ενημερωθείτε επίσης για το lockdown στη Γιουχάν που βρίσκεται σε εξέλιξη

Μια εβδομάδα τουλάχιστον

Η οικονομική ζώνη γύρω από το αεροδρόμιο Ζενγκζού, στην κεντρική Κίνα, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο το οποίο διαχειρίζεται η ταϊβανέζικη εταιρεία Foxconn, θα παραμείνει σε lockdown για επτά ημέρες, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Στο εργοστάσιο, όπου εργάζονται περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι, εντοπίζονται από τα μέσα Οκτωβρίου κρούσματα της covid-19.

Στιγμιότυπο από την έξοδο από το εργοστάσιο

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το Σαββατοκύριακο κάποιους εργαζόμενους να πηδούν πάνω από ένα συρματόπλεγμα για να φύγουν από το εργοστάσιο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους πεζή. Δημοσιεύθηκαν επίσης βίντεο στα οποία φαίνονται εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας και την απουσία μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Στιγμιότυπο από την έξοδο από το εργοστάσιο

Από σήμερα οι κάτοικοι της οικονομικής ζώνης «δεν επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους» αν δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη, τόνισαν οι τοπικές αρχές.

Η Κίνα είναι η τελευταία μεγάλη οικονομία που ακολουθεί πολιτική μηδενικής covid, κάτι που σημαίνει επαναλαμβανόμενα lockdown, σχεδόν υποχρεωτικά μοριακά τεστ πολλές φορές την εβδομάδα και καραντίνα για τους ανθρώπους που προέρχονται από επικίνδυνες περιοχές.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share