Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

Τανζανία: Αύξηση πληθυσμού έως 40% σε δέκα χρόνο

Τι ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας

1 Νοεμβρίου 2022 13:54
Τανζανία: Αύξηση πληθυσμού έως 40% σε δέκα χρόνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέσα σε μόλις δέκα χρόνια η Τανζανία κατάφερε να εκτοξεύσει τον πληθυσμό της κατά 40%. Το τωρινό σύνολο του πληθυσμού της αγγίζει τα 61,7 εκατομμύρια με τον πρόεδρό της να ανακοινώνει τον αναγκαίο ''διαμερισμό πόρων'' για αυτήν την εξέλιξη.

Μάθε επίσης τις εξελίξεις για τον Λίβανο που έμεινε χωρίς κυβέρνηση

Δημογραφικά Χαρακτηριστικά

Ο πληθυσμός αυτής της χώρας της ανατολικής Αφρικής αυξήθηκε από 44,9 εκατομμύρια κατοίκους σε περισσότερα από 60 εκατομμύρια, μια μέση ετήσια αύξηση 3,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής που έδωσε στη δημοσιότητα η Σάμια Σουλούχου Χασάν από την πρωτεύουσα Ντοντόμα.

Αύξηση πληθυσμού στην Τανζανία

«Ένας τέτοιος αριθμός κατοίκων μπορεί να μην είναι μεγάλο πρόβλημα για μια μεγάλη χώρα όπως η δική μας, αλλά είναι ένα βάρος όταν πρόκειται για την κατανομή πόρων και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών», πρόσθεσε η πρόεδρος.

«Χρειαζόμαστε αναπτυξιακές στρατηγικές προκειμένου να παρέχουμε υπηρεσίες στους ανθρώπους», είπε, σημειώνοντας ότι ο πληθυσμός της χώρας αναμένεται να φτάσει τα 151,2 εκατομμύρια μέχρι το 2050.

Η οικονομική πρωτεύουσα Νταρ ες Σαλάμ βρίσκεται επίσης στα πρόθυρα να γίνει μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της ηπείρου.

Σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύθηκε το 2019, το Νταρ ες Σαλάμ είναι «μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στην Αφρική και, με ρυθμό ανάπτυξης 6,5%, αναμένεται να φτάσει τα 10 εκατομμύρια κατοίκους έως το 2030».

Αύξηση πληθυσμού στην Τανζανία

«Λόγω αυτής της ταχείας ανάπτυξης, η πόλη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κινητικότητας, τα οποία επιδεινώνονται από το ανεπαρκές οδικό δίκτυο», αναφέρεται στην έκθεση.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share