Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φιλιππίνες: Η καταιγίδα Νάλγκε επέφερε μέχρι στιγμής 98 θανάτους

Αν και δεν είναι αντιπροσωπευτικός ο αριθμός εξαιτίας των κατολισθήσεων, απο την Παρασκευή ακόμα μετράμε...

31 Οκτωβρίου 2022 16:34
Φιλιππίνες: Η καταιγίδα Νάλγκε επέφερε μέχρι στιγμής 98 θανάτους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλο ένα και αυξανόμενος ο αριθμός των θυμάτων της καταιγίδας Νάλγκε,η οποία έπληξε σφοδρά τις Φιλιππίνες τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ο αιρθμός των νεκρών σύμφωνα με την Εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών αγγίζει τους 98 μέχρι στιγμής.

Δείτε επίσης την πρόσκρουση αεροσκάφους στις Φιλιππίνες

Βρέθηκαν δεκάδες ακόμη πτώματα και ο απολογισμός πέρασε από τους 48 στους 98 νεκρούς, διευκρίνισε η υπηρεσία.

Τα περισσότερα από τα θύματα χάθηκαν εξαιτίας κατολισθήσεων και πλημμυρών την Παρασκευή στη Μιντανάο, νήσο στο νότιο τμήμα του αρχιπελάγους, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Η καταιγίδα χτύπησε τη Λουζόν, τη μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη νήσο της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας, το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, σαρώνοντας τα πάντα στον διάβα της και προκαλώντας διακοπές της ηλεκτροδότησης. Η πρωτεύουσα Μανίλα και κοντινές πόλεις υπέστησαν πλημμύρες.

Η καταιγίδα απομακρύνθηκε χθες το απόγευμα, προς τη Νότια Σινική Θάλασσα.

Κατά μέσον όρο, τις Φιλιππίνες πλήττουν κάπου είκοσι τυφώνες και καταιγίδες κάθε χρόνο· σκοτώνουν κατοίκους και ζώα κτηνοτρόφων, καταστρέφουν αγροκτήματα, σπίτια, δρόμους, γέφυρες. Ωστόσο, ο νότος σπάνια υφίσταται καταστροφές.

Επιστήμονες προειδοποιούν ότι στο μέτρο που ο πλανήτης πλήττεται από την κλιματική αλλαγή, οι καταιγίδες και οι τυφώνες θα ισχυροποιούνται ολοένα περισσότερο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share