Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεγάλα ονόματα εταιριών αποσύρονται απο την Ρωσία

Όλες οι λεπτομέριες για την απόφαση τους αυτή

31 Οκτωβρίου 2022 12:49
Μεγάλα ονόματα εταιριών αποσύρονται απο την Ρωσία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η γνωστή εταιρία ελαστικών Bridgestone ανακοίνωσε τα σχέδιά της στα οποία συμπεριλαμβάνεται το πούλημα των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην Ρωσία. Η εταιρία βασίζει την απόφασή της αυτή στην αβεβαιότητα που επικρατεί λόγω των συνθηκών πολέμου που επικρατεί με την Ουκρανία καθώς και σε οτι έχει να κάνει με τον εφοδιασμό της αλυσίδας.

Μάθετε επίσης για ποια μεταφορά λέει το δικό της όχι η Ρωσία

Η ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία ελαστικών τόνισε ότι αναμένει περισσότερες ζημιές από την πιθανή έξοδο, επιπρόσθετα με τις ζημιές των 16,8 δισ. γιεν από τις δραστηριότητες στη Ρωσία που ανέλαβε στο β΄ τρίμηνο.

Η εταιρία Bridgestone στην Ρωσία

Η Bridgestone τόνισε ότι οι ρωσικές δραστηριότητες αντιστοιχούσαν σε λιγότερο από το 2% των συνολικών εσόδων της, και δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή στις εκτιμήσεις για τα κέρδη της χρήσης.

Η εταιρεία τόνισε ότι θα χρειαστούν μερικοί μήνες για να επιλεγεί ο αγοραστής και να ολοκληρωθεί η πώληση.

Η Bridgestone τον Μάρτιο ανέστειλε τις κατασκευαστικές δραστηριότητες στη Ρωσία και τις εξαγωγές ελαστικών, μετά από την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Αποχώρηση της Mercedes - Benz από την Ρωσία

Ύστερα από την Bridgestone σειρά εχει η Mercedes - Benz να αποχωρήσει από τις δραστηριότητές της στην Ρωσία. Παρ'ολα αυτά, δεν φαίεται διατεθημένη να αφήσει τα ποσοστά της από την πόλη Kamaz.

Η ανακοίνωση αποχώρησης της Mercedes–Benz από τη Ρωσία έρχεται ως το επόμενο «βήμα» έπειτα από τη διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας στη χώρα, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Από τότε, τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας τηρούσαν στάση αναμονής σχετικά με τις εξελίξεις. Τελικά, αποφασίστηκε να αποτραβηχτούν από τη χώρα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι άνθρωποι της Mercedes–Benz έχουν αρχίσει συνομιλίες για να πουλήσουν το ποσοστό των μετοχών από τις θυγατρικές εταιρείες της και από αυτές που παρείχαν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες επί ρωσικού εδάφους στην Avtodom, μια εγχώρια αλυσίδα αντιπροσωπειών αυτοκινήτων.

Αποχώρηση απο την Ρωσία η Mercedes - Benz

Ωστόσο, όπως αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, στις διαπραγματεύσεις πιθανόν να περιλαμβάνεται και ο όρος επανεξαγοράς τους από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και αρθεί το εμπάργκο προς τη Ρωσία.

Διατήρηση ποσοστών μόνο στη Kamaz

Πάντως, η Mercedes-Benz θα διατηρήσει το 15% των μετοχών που κατέχει στη Kamaz, η οποία κατασκευάζει φορτηγά. Όπως έγινε γνωστό, το μερίδιο θα μεταβιβαστεί στην Daimler Truck Holding AG, δηλαδή το τμήμα που παράγει τα αντίστοιχα επαγγελματικά οχήματά της.

Σύμφωνα με τον κ. Harald Wilhelm, Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας, η αποχώρηση της Mercedes-Benz από τη Ρωσία δεν αναμένεται να επηρεάσει ουσιαστικά τα οικονομικά δεδομένα της, την κερδοφορία της ή την αναμενόμενη οικονομική θέση της στο τέλος της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Μια βασική υπενθύμηση ΄ή αλλίως ένας μικρός απολογισμός για την Ρωσία είναι πως ήδη έχουν αποχωρήσει από τη χώρα ή έχουν διακόψει την επιχειρηματική δραστηριότητά τους εκεί ο Όμιλος Renault, οι Volkswagen, Honda, BMW, ​Ford, General Motors, Aston Martin και Jaguar Land Rover.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share