Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σανγκάη Disney Resort: ''Κλειστόν'' λόγω Covid - Οι τουρίστες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι

Σημαντική αναζωπύρωση του Κορονοϊού στην Σανγκάη που προκαλλούν προβλήματα στους τουρίστες

31 Οκτωβρίου 2022 11:13
Σανγκάη Disney Resort: ''Κλειστόν'' λόγω Covid - Οι τουρίστες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προσωρινά κλειστό από την Δευτέρα 31/10 θα παραμείνει το Disney Resort της Σαγκάης, υποχρεωτικά για να ακολουθήσει τα μέτρα πρόληψης της πόλης κατά του Κορονοϊού. Κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των μέτρων μέσα στο πάρκο αναψυχής, οι επισκέπτες παρέμειναν μέσα όσπου να πργματοποιήσυν σελφ τεστ και να βγει αρνητικό.

Ενημερώσου επίσης για τις νέες δηλώσεις του Ερντογάν έναντι της Ελλάδας

«Θα ειδοποιήσουμε τους επισκέπτες μόλις έχουμε μια επιβεβαιωμένη ημερομηνία για την επανέναρξη των εργασιών», ανέφερε η εταιρεία στον ιστότοπό της, προσθέτοντας ότι «θα παρέχει επιστροφή χρημάτων ή ανταλλαγές για όλους τους επισκέπτες που επηρεάστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Disney Resort Sanghai

Ισχύοντα μέτρα για το θέρετρο

Το Shanghai Disney Resort απαιτεί από τους επισκέπτες να παρουσιάσουν ένα αρνητικό μοριακό τεστ, έως και 72 ώρες πριν εισέλθουν στις εγκαταστάσεις. Άτομα που έχουν βρεθεί στο εξωτερικό τις τελευταίες 10 ημέρες δεν επιτρέπονται στο θέρετρο. Επιπλέον, οι θαμώνες πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, εκτός από τις περιπτώσεις που τρώνε, να τηρούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και να υποβάλλονται σε ελέγχους θερμοκρασίας.

Ιστορικό κροσμάτων

Η Σαγκάη είχε 97 κρούσματα COVID-19 τις τελευταίες 28 ημέρες και συνολικά 64.282 κρούσματα, με 595 θανάτους, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Σε όλη την Κίνα, καταγράφηκαν 178.178 κρούσματα και 212 θάνατοι τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων για τη Disneyland της Σαγκάης μπορούν να επιλέξουν άλλη ημερομηνία εντός έξι μηνών από την ημέρα επαναλειτουργίας και όσοι δεν θα μπορούν να επισκεφθούν το πάρκο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιστροφή χρημάτων. Το franchise της Disneyland στη Σαγκάη, το οποίο υποδέχθηκε 5,5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2020, μείωσε νωρίτερα την ικανότητα λειτουργίας του για να «συμμορφωθεί με τα μέτρα κατά της Covid-19».

Disney Resort Sanghai

Disney Resort Sanghai

Το λούνα παρκ περιόρισε ορισμένες από τις προσφορές του, καθώς και μείωσε τις επιλογές για ζωντανή ψυχαγωγία. Η Κίνα έχει αναφέρει σημαντικά υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων Covid-19 τις τελευταίες ημέρες. Νωρίτερα φέτος, η Σαγκάη επέβαλε lockdown καθώς οι αρχές επέβαλαν νέους περιορισμούς για τον περιορισμό του ιού. Άλλα θεματικά πάρκα στην Κίνα έχουν επηρεαστεί από περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία, συμπεριλαμβανομένου του Universal Resort στο Πεκίνο, το οποίο έκλεισε την Τετάρτη, αφού τουλάχιστον ένας επισκέπτης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Γενικότερος απολογισμός

Περίπου 2.705 θεματικά πάρκα στην Κίνα έχουν κλείσει από την εμφάνιση του Covid-19, σύμφωνα με στοιχεία του Ερευνητικού Ινστιτούτου Θεματικών Πάρκων της χώρας. Αν και πολλά πάρκα άνοιξαν ξανά από τον Απρίλιο του 2020, οι τοπικές εστίες εξακολουθούν να απειλούν τη βιομηχανία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share