Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κίνα: Καλωσορίζει για άλλη μια φορά το lockdown η Γουχάν και άλλες πόλεις λόγω ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων

Ξανά στις ίδιες διαδικασίες η Κίνα

27 Οκτωβρίου 2022 14:02
Κίνα: Καλωσορίζει για άλλη μια φορά το lockdown η Γουχάν και άλλες πόλεις λόγω ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πρόγραμμα ενισχυμένων μέτρων έχουν μπει πόλεις από τη Γουχάν στην κεντρική Κίνα έως το Σινίνγκ στα βορειοδυτικά, κλείνοντας επιχειρήσεις και περιορίζοντας με τοπικά lockdown τμηματικές περιοχές με στόχο την μείωση - εξουδετέρωση των κρουσμάτων Covid.

Μάλιστα, η Γουχάν διέκοψε προσωρινά την πώληση χοιρινού κρέατος μετά από ενημέρωση των Αστυνομικών Αρχών ότι ένα κρούσμα Covid είχε συνδεθεί με την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού χοιρινού κρέατος.

Αριθμός κρουσμάτων

Η Κίνα ανέφερε σήμερα Πέμπτη (27 Οκτωβρίου) για τρίτη συνεχόμενη ημέρα περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα Covid σε εθνικό επίπεδο, ένας μέτριος απολογισμός σε σύγκριση με τις δεκάδες χιλιάδες την ημέρα που οδήγησαν τη Σαγκάη σε ένα πλήρες lockdown νωρίτερα φέτος, αλλά αρκετά για να ενεργοποιήσουν περισσότερους και αυστηρότερους περιορισμούς σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικότερα για κάθε πόλη

Η Γουχάν, όπου εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα Covid-19 στον κόσμο στα τέλη του 2019, ανέφερε περίπου 20 έως 25 νέες μολύνσεις την ημέρα αυτή την εβδομάδα. Η πόλη έχει καταγράψει 240 κρούσματα τις τελευταίες 14 ημέρες. Οι τοπικές αρχές διέταξαν περισσότερους από 800.000 ανθρώπους σε μια περιοχή να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.


Η Γκουανγκζού, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας σε οικονομική παραγωγή και η πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, σφράγισε την Πέμπτη περισσότερους δρόμους και γειτονιές και κράτησε τους ανθρώπους στα σπίτια τους, καθώς νέες περιοχές θεωρήθηκαν υψηλού κινδύνου σε μια αναζωπύρωση του Covid που συνεχίζεται για τέταρτη εβδομάδα

Στο Σινίνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Κινχάι, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν αναφορές για ελλείψεις σε τρόφιμα και αύξηση τιμών για βασικά αγαθά, την ώρα που οι υγειονομικές αρχές στην πόλη των 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων αγωνίζονταν για να περιορίσουν την ανάκαμψη του Covid μετά την εβδομαδιαία αργία της Εθνικής Ημέρας στις αρχές Οκτωβρίου.

«Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης, ορισμένα καταστήματα λαχανικών και φρούτων έχουν κλείσει και έχουν τεθεί σε καραντίνα», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος του Σινίνγκ την Τετάρτη.

Γενικότερος απολογισμός

Η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με τα παγκόσμια πρότυπα, αλλά τα εξαιρετικά αυστηρά μέτρα περιορισμού κατά της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον έχουν επιβαρύνει πολύ τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, προκαλώντας ανησυχία στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Άλλες μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των Ντατόνγκ και Ξιαν, έχουν εφαρμόσει νέους περιορισμούς αυτή την εβδομάδα για να περιορίσουν τα τοπικά κρούσματα.

Στο Πεκίνο, το θεματικό πάρκο Universal Resort έκλεισε την Τετάρτη, αφού τουλάχιστον ένας επισκέπτης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Η Κίνα έχει δεσμευτεί επανειλημμένα να τηρήσει την πολιτική της για μηδενική ανοχή στην Covid-19 και να εφαρμόσει τα μέτρα που οι αρχές λένε ότι είναι απαραίτητα για τον περιορισμό του ιού.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share