Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μακελειό σε σχολείο στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς - Σοκαριστικές φωτογραφίες και βίντεο

Αρκετά ακόμη άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο

24 Οκτωβρίου 2022 20:59
Μακελειό σε σχολείο στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς - Σοκαριστικές φωτογραφίες και βίντεο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος δράστης, σκοτώθηκαν μέσα σε λύκειο του Μιζούρι το πρωί της Δευτέρας (24/10), σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Central Visual and Performing Arts High School στο Σεντ Λούις, σύμφωνα με αξιωματούχους της περιοχής. Εκτός από τους νεκρούς, αξιωματούχοι της αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επιβεβαίωσαν ότι υπήρξαν οκτώ μεταφορές σε κοντινά νοσοκομεία που προέκυψαν από το περιστατικό. Δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς τους τραυματισμούς προήλθαν από πυροβολισμούς.

Ο αντισυνταγματάρχης Μισέλ Σακ, διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Σεντ Λούις, επιβεβαίωσε ότι ένας ενήλικας και μια γυναίκα ήταν μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας.

Προηγουμένως είχε αναφερθεί από την περιφέρεια ότι μόνο δύο άτομα είχαν πυροβοληθεί και μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι δύο μαθητές που πυροβολήθηκαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αμέσως μετά το περιστατικό. Η κατάστασή τους αυτή τη στιγμή είναι άγνωστη.

Ταϊλάνδη: Σοκ και θλίψη μετά το μακελειό σε παιδικό σταθμό - «Έσπασε την πόρτα και άρχισε να κόβει τα κεφάλια των παιδιών με μαχαίρι!» (Video)

Σοκ και αποτροπιασμός επικρατεί στην Ταϊλάνδη μετά τη φρικτή επίθεση που σημειώθηκε χθες σε παιδικό σταθμό, με τραγικό απολογισμό 37 νεκρών, με την πλειοψηφία των θυμάτων να είναι μικρά παιδιά μέχρι 3 ετών.

Στη συνοικία Να Κλανγκ επικρατεί σιωπή γύρω από τον παιδικό σταθμό, που διακόπτεται από τους λυγμούς των οικογενειών των παιδιών και τις αφίξεις αξιωματούχων. Κόκκινο χαλί έχει στρωθεί προκειμένου να μπορούν οι συγγενείς να θρηνήσουν και να αφήσουν λουλούδια στο σημείο της επίθεσης.

Ο Μπουαράι Τανοντόνγκ έχασε τα δύο εγγόνια του, ηλικίας τριών ετών. «Δεν μπορώ να κοιμηθώ, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στους εγγονούς μου», δήλωσε, έχοντας στο πλευρό του τη συντετριμμένη κόρη του και μητέρα των παιδιών.

Ένας πρώην αστυνομικός οπλισμένος με πιστόλι 9 χιλιοστών και ένα μεγάλο μαχαίρι σκότωσε χθες, Πέμπτη, 37 ανθρώπους, ανάμεσά τους 23 παιδιά, σε ένα μακελειό που ξεκίνησε από παιδικό σταθμό της Να Κλανγκ περίπου στις 12:30 (τοπική ώρα, 09:30 ώρα Ελλάδας).

«Έσπασε την πόρτα εισόδου κλωτσώντας τη, μπήκε μέσα και άρχισε να κόβει τα κεφάλια των παιδιών με ένα μαχαίρι» διηγήθηκε η Νατίτσα Πουντσούμ διευθύντρια του παιδικού σταθμού.

Στη συνέχεια ο δράστης έφυγε και προσπάθησε να παρασύρει πεζούς με το αυτοκίνητό του, μέχρι που έφτασε στο σπίτι του, το οποίο «δεν είναι μακριά» από τον παιδικό σταθμό, ανέφερε η αστυνομία.

Εκεί σκότωσε τη σύζυγό του και το αγοράκι τους προτού αυτοκτονήσει, λίγο πριν τις 15:00, δύο ώρες περίπου αφού ξεκίνησε το μακελειό.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share