Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βόρεια και Νότια Κορέα: Ανταλλαγή πυρών για προειδοποιητικούς λόγους

Όλες οι πληροφορίς για την ανταλλαγη πυρών στην Κίτρινη Θάλασσα

24 Οκτωβρίου 2022 10:40
Βόρεια και Νότια Κορέα: Ανταλλαγή πυρών για προειδοποιητικούς λόγους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νότια και Βόρεια Κορέα αντέλλαξαν προειδοποιητικά πυρά στην Κίτρινη Θάλασσα σήμερα, Δευτέρα πρωί. Ο λόγος ήταν ένα βορειοκορεάτικο πλοίο που θεωρήθηκε οτι βρέθηκε κοντά στο νησί Μπενγκγιόνγκ που είναι στην συνοριακή ακτίνα της Νότειας Κορέας.

Ενημερωθείτε επίσης αναλυτικά για τα φυτά που ΔΕΝ πρέπει να υπάρχουν μέσα στο σπίτι μας

Ειδικότερα, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας άνοιξαν πυρ προειδοποιητικά για να τραβήξουν την προσοχή του πληρώματος βορειοκορεατικού εμπορικού πλοίου το πρωί της Δευτέρας, διότι έκριναν ότι παραβίασε τα θαλάσσια de facto σύνορα των δύο κρατών στην Κίτρινη Θάλασσα, σε περιοχή που διεκδικούν Σεούλ και Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Νότια και Βόρεια Κορέα - Ανταλλαγή προειδοποιητικών πυρών

Το βορειοκορεατικό φορτηγό πλοίο φέρεται να πέρασε τη λεγόμενη Βόρεια Συνοριακή Γραμμή, κοντά στο νησί Μπενγκγιόνγκ, στις 03:42 (τοπική ώρα), κατόπιν, μετά τα προειδοποιητικά πυρά του νοτιοκορεατικού Πολεμικού Ναυτικού, κινήθηκε προς βορρά, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ, σύμφωνα με το Yonhap.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Βόρεια Κορέα υποστήριξε πως νοτιοκορεατικό πολεμικό πέρασε τη νοητή γραμμή των θαλάσσιων συνόρων και ο βορειοκορεατικός στρατός άνοιξε πυρ προειδοποιητικά 10 φορές με εκτοξευτήρα πολλαπλών ρουκετών.

Σκοπός ήταν να απομακρυνθεί το «σκάφος του εχθρού», σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου των Αρχών που μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share