Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Ο «γύρος του κόσμου» με διαστημικό αερόστατο: Και όχι, δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας!

Στο διάστημα με αερόστατο από το 2025!

21 Οκτωβρίου 2022 15:23
Ο «γύρος του κόσμου» με διαστημικό αερόστατο: Και όχι, δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η εταιρεία διαστημικού τουρισμού, Halo Space, με έδρα στην Μαδρίτη, υπόσχεται να μεταφέρει τους επιβάτες με αερόστατο-διαστημική κάψουλα έξω από τη γη από το 2025. Οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να φτάσουν στο διάστημα και από εκεί να παρατηρήσουν την καμπυλότητα του πλανήτη μας για περίπου 4-6 ώρες μεταφερόμενοι μέσα σε ένα διαστημικό μπαλόνι. Το εισιτήριο θα κοστίζει περίπου 200.000 Δολάρια και η πρώτη δοκιμή αναμένεται αυτόν τον Δεκέμβριο στην Ινδία, πριν ξεκινήσουν οι εμπορικές πτήσεις.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πλανήτης Μarshmallow: H νέα ανακάλυψη εξωπλανήτη με πυκνότητα ζαχαρωτού

Από το 2029, η εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνολικά 400 εμπορικά ταξίδια με 3.000 επιβάτες ανά έτος.

Το συναρπαστικό αυτό ταξίδι

Ο «γύρος του κόσμου» με διαστημικό αερόστατο: Και όχι, δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας!

Η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει τις εμπορικές της πτήσεις «με μηδενικές εκπομπές» μέσα σε μια κομψή κυκλική κάψουλα προσαρτημένη σε ένα φουσκωτό μπαλόνι -αερόστατο. Η κάψουλα θα μπορεί να μεταφέρει οκτώ επιβάτες συν έναν πιλότο ανά ταξίδι, θα έχει πανοραμικά παράθυρα και θέα 360 μοιρών, ενώ θα βρίσκεται έως και 25 μίλια (40 χιλιόμετρα) μακριά από τη γη.

Μόλις ολοκληρώσει τις επιτυχημένες δοκιμές (μία δεύτερη δοκιμαστική πτήση έχει ήδη προγραμματιστεί για τα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2023 στην Ισπανία) η εταιρεία θα ξεκινήσει τις εμπορικές της πτήσεις το 2025 και αργότερα σχεδιάζει να εγκαταστήσει βάσεις σε τέσσερις ηπείρους.

«Τους τελευταίους 12 μήνες συνεργαστήκαμε με τις καλύτερες και πιο έμπειρες εταιρίες στην αεροδιαστημική βιομηχανία για να αξιοποιήσουμε την υπάρχουσα, δοκιμασμένη και ασφαλή τεχνολογία», δήλωσε ο Carlos Mira, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Halo Space.

«Η ομάδα είναι πολύ ευχαριστημένη με ό,τι πετύχαμε αυτόν τον πρώτο χρόνο, αλλά είμαστε ακόμα πιο ενθουσιασμένοι για το πού βαδίζουμε – πηγαίνοντας χιλιάδες επιβάτες στην άκρη του διαστήματος σε μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή έως και 40 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη».

Η εταιρεία, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι οι διαστημικές αυτές κάψουλες υπό πίεση θα μεταφέρονται χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), καθιστώντας τες έτσι ως «τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο επίσκεψης στο διάστημα».

Το συναρπαστικό αυτό ταξίδι στην στρατόσφαιρα που θα γίνεται μέσα σε διαστημική κάψουλα αναμένεται να προσελκύσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ενώ σίγουρα θα μείνει αξέχαστο σε όποιον το επιχειρήσει.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share