Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σάλος στην Κίνα: 14χρονη νεκρή σε κέντρο καραντίνας για κορωνοϊό

Το κορίτσι έτρεμε και είχε σπασμούς

21 Οκτωβρίου 2022 08:12
Σάλος στην Κίνα: 14χρονη νεκρή σε κέντρο καραντίνας για κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απονομή δικαιοσύνης ζητά η οικογένεια μιας 14χρονης στην Κίνα η οποία, όπως καταγγέλλουν, κατέληξε αβοήθητη σε κέντρο καραντίνας για τον κορωνοϊό.

Δείτε επίσης: «Μετά τον κορωνοϊό έρχεται για όλους...» - Η ανατριχιαστική προφητεία του Μπιλ Γκέιτς για το μέλλον

Σε βίντεο που διέρρευσε φαίνεται η 14χρονη Γκούο Τζινγκτζίνγκ να τρέμει από τον πυρετό χωρίς κανείς να την φροντίζει ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με την οικογένειά της η 14χρονη παρουσίασε πυρετό δύο ημέρες πριν να μεταφερθεί, την περασμένη Παρασκευή, σε κέντρο καραντίνας στην πόλη Ρουζού της επαρχίας Χενάν της Κίνας.

Ο πατέρας της 14χρονη, Γκοίο Λέλε κατηγορεί τους εργαζομένους στο κέντρο καραντίνας ότι δεν παρείχαν καμία φροντίδα στην κόρη του παρά το γεγονός ότι η κατάστασή της συνεχώς χειροτέρευε.

Την Κυριακή είχε αρχίσει να έχει σπασμούς, να είναι αφυδατωμένη και να τρέμει «και οι εργαζόμενοι στο κέντρο δεν την φρόντισαν, ούτε καν αναρωτήθηκαν για την κατάστασή της» καταγγέλλει ο πατέρας της 14χρονης.

«Ζητώ από την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και την Πειθαρχική Επιτροπή να ερευνήσουν τις αμέλειες της κυβέρνησης της Ρουζού και να δώσουν πίσω τη ζωή της κόρης μου» είπε ακόμα ο τραγικός πατέρας.

Η κινεζική κυβέρνηση από την πλευρά της, σύμφωνα με το BBC, φρόντισε να «ρίξει» από τις περισσότερες πλατφόρμες τόσο το βίντεο του πατέρα όσο και ένα δεύτερο βίντεο της θείας της 14χρονης στο οποίο ζητούσε απονομή δικαιοσύνης. Σύμφωνα με το BBC η κατάσταση της υγείας της 14χρονης επιδεινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τότε μόνο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας της, όμως, ήταν τόσο άσχημη που δεν κατέστη δυνατό να σωθεί το νεαρό κορίτσι.

Συγγενείς της 14χρονης καταγγέλλουν ότι το κορίτσι μεταφέρθηκε σε ένα σχολείο που έχει γίνει κέντρο καραντίνας, σε ξεχωριστό κτήριο από αυτό στο οποίο μεταφέρθηκε ο πατέρας της, μια διαχείριση που έχει καταγγελθεί από αρκετούς γονείς καθώς έχουν πληθύνει οι καταγγελίες ότι σε αυτά τα κέντρα για ανήλικους υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά.

Ο θάνατος της 14χρονης προκάλεσε ένα κύμα διαδικτυακής, κυρίως, οργής για τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ και τις πολιτικές για τον κορωνοϊό που εφαρμόζει η κυβέρνησή του. «Είμαι έξαλλος. Γιατί δεν της έδωσαν ένα χάπι;» έγραψε ένας χρήστης με έναν δεύτερο να παρατηρεί ότι «πάντα έτσι ήταν, τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ».

Από την πλευρά τους οι τοπικές αρχές στη Ρουζού έχουν αρνηθεί να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο παραπέμποντας σε επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν κάποια στιγμή.

Οι κανόνες για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Κίνα προβλέπουν πως όποιος νοσήσει ή αποτελεί στενή επφαή θα πρέπει να μεταφερθεί σε κάποιο από τα κρατικά κέντρα καραντίνας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share