Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» στο Βρετανικό Παλάτι: Κατηγορούν τον Λόρδο Μάουντμπάτεν, θείο του Κάρολου για σεξουαλική κακοποίηση 11χρονου

Σοκαριστική αποκάλυψη!

17 Οκτωβρίου 2022 18:57
«Βόμβα» στο Βρετανικό Παλάτι: Κατηγορούν τον Λόρδο Μάουντμπάτεν, θείο του Κάρολου για σεξουαλική κακοποίηση 11χρονου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας από τα επιφανέστερα μέλη του οίκου του Ουίνδσορ, ο Λόρδος Μαουντμπάτεν, κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός 11χρονου αγοριού σε «οικοτροφείο – κολαστήριο».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο Άρθουρ Σμάιθ ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε δύο φορές από τον Μαουντμπάτεν το 1977 στο διαβόητο οικοτροφείο Κινκόρα στη Βόρεια Ιρλανδία. Με την ευκαιρία, δείτε πότε θα γίνει η στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Ο Λόρδος Μαουντμπάτεν, θείος του πρίγκιπα Φίλιππου και δεύτερος ξάδερφος του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ', δολοφονήθηκε το 1977 όταν ο IRA τοποθέτησε μια βόμβα στο γιοτ του.

Σωρεία καταγγελιών για το οικοτροφείο

Τώρα, για πρώτη φορά, θα υπάρξει ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Μπέλφαστ για την κακοποίηση στο οικοτροφείο, που αντιμετώπισε σωρεία καταγγελιών για κακοποιήσεις ανηλίκων.

Πριν από πέντε χρόνια, μια δημόσια έρευνα διαπίστωσε ότι τουλάχιστον 39 αγόρια είχαν κακοποιηθεί στο Κινκόρα – τέσσερις δεκαετίες αφότου τρία μέλη του προσωπικού φυλακίστηκαν για κακοποίηση 11 θυμάτων εκεί. Η έρευνα επέκρινε τις αρχές για την αποτυχία τους να ενεργήσουν για την προστασία των παιδιών παρά τις καταγγελίες εκείνη την εποχή.

Ο Σμάιθ, σήμερα 56 ετών, υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε για πρώτη φορά από το μέλος του προσωπικού του οικοτροφείου Ουίλιαμ ΜακΓκραθ - ο οποίος έγινε γνωστός ως «το θηρίο του Κινκόρα» - λίγο μετά την άφιξή του στο οίκημα.

Ισχυρίζεται ότι ο κ. ΜακΓκραθ τον σύστησε σε έναν «υψηλής κοινωνίας» άγνωστο τον Αύγουστο του 1977, ο οποίος τον κακοποίησε δύο φορές.

«Βόμβα» στο Βρετανικό Παλάτι: Κατηγορούν τον Λόρδο Μάουντμπάτεν, θείο του Κάρολου για σεξουαλική κακοποίηση 11χρονου

«Δεν ξεχνάς ποιος σε κακοποίησε»

Ο Σμάιθ είπε στη Sunday Life: «Ο ΜακΓκραθ έλεγε: ‘θα συναντήσεις έναν ιδιαίτερο φίλο’. Και είπα, ‘Α, αλήθεια;’ Και τότε ήταν που με πήγε σε εκείνο το δωμάτιο – στον κάτω όροφο υπήρχε ένα μεγάλο δωμάτιο, με ένα μεγάλο γραφείο και υπήρχε ένα ντους.

«Το όνομα [του ξένου] δεν αναφέρθηκε ποτέ στο δωμάτιο. Με έβαζε να κάνω ντους και μετά κατέβαινε ο ΜακΓκραθ και με έπαιρνε».

Ο 56χρονος ισχυρίζεται ότι συνειδητοποίησε ποιος ήταν ο θύτης της κακοποίησής του μόλις το 1979 λόγω της δημοσιότητας που πήρε η δολοφονία του Λόρδου Μάουντμπάτεν.

Ο Σμιθ, ο οποίος ζει τώρα στην Αυστραλία, πρόσθεσε: «Δεν ξεχνάς ποιος σε κακοποίησε. Εμπιστέψου με. Το ‘μπλοκάρεις’ αλλά δεν το ξεχνάς. Το απώθησα για χρόνια. Ντρεπόμουν για ό,τι έγινε αλλά τώρα θέλω να βρω εσωτερική ειρήνη».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share