Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες επιθέσεις της Ρωσίας σε Κίεβο και Ζαπορίζια! Πλοία με εκτοξευτήρες πυραύλων στη Μαύρη Θάλασσα - Ήχησαν ξανά οι σειρήνες (Video)

Απειλεί με κλιμάκωση ο Πούτιν μετά τους νέους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία - Συνεδριάζουν οι G7

11 Οκτωβρίου 2022 08:55
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες επιθέσεις της Ρωσίας σε Κίεβο και Ζαπορίζια! Πλοία με εκτοξευτήρες πυραύλων στη Μαύρη Θάλασσα - Ήχησαν ξανά οι σειρήνες (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρήνες ήχησαν ξανά στο Κίεβο το πρωί της Τρίτης 11/10, στη Ζαπορίζια οι δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν νέα επίθεση και στη Μαύρη Θάλασσα υπάρχουν αναφορές για συγκέντρωση πλοίων με εκτοξευτήρες πυραύλων. Άλλη μια μέρα αντιποίνων στην Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «υποσχέθηκε» ότι τα αντίποινα της Ρωσίας για την επίθεση στη γέφυρα Κερτς, στην Κριμαία, θα είναι ανάλογα της επίθεσης. Και φαίνεται ότι οι αιματηρές επιθέσεις της Δευτέρας σε Κίεβο και άλλες 12 πόλεις της Ουκρανίας, ήταν μόνο η αρχή.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι σειρήνες ήχησαν ξανά στο Κίεβο, με την πρωτεύουσα της Ουκρανίας να δέχεται επίθεση για δεύτερη μέρα. Χθες, οι μαζικές πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας στην ουκρανική πρωτεύουσα άφησαν πίσω τους 14 νεκρούς και 97 τραυματίες. Στόχος δεν ήταν στρατιωτικές υποδομές, όπως ισχυρίστηκε ο Πούτιν, αλλά άμαχοι στο κέντρο του Κιέβου.

Άκρως ανησυχητική για τα σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν και η πληροφορία από τον εκπρόσωπο της στρατιωτικής διοίκησης στην Οδησσό πως «έξι εχθρικά πλοία» έχουν αναπτυχθεί στη Μαύρη Θάλασσα και ανάμεσά τους είναι και δυο που φέρουν εκτοξευτήρες πυραύλων.

Απειλεί με κλιμάκωση ο Πούτιν μετά τους νέους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία - Συνεδριάζουν οι G7

Η Ρωσία σφυροκόπησε χθες με δεκάδες πυραύλους πολλές ουκρανικές πόλεις, μια απάντηση του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας. «Με τις ενέργειές του, το καθεστώς του Κιέβου έβαλε τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο με τις πιο απεχθείς διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις.

Είναι απλώς αδύνατον να αφήσουμε τέτοιου είδους εγκλήματα αναπάντητα», είπε ο Πούτιν κατά την έναρξη μιας συνόδου του πανίσχυρου Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

«Αν συνεχιστούν οι απόπειρες διενέργειας τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφός μας, οι απαντήσεις της Ρωσίας θα είναι σκληρές και στην κλίμακά τους θα ανταποκρίνονται στο επίπεδο των απειλών που δημιουργούνται για τη Ρωσική Ομοσπονδία. Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία γι΄αυτό», ανέφερε ο Πούτιν και πρόσθεσε: «Ο στόχος των πληγμάτων έχει επιτευχθεί. Όλοι οι στόχοι έχουν πληγεί».

«Ξαφνικά ο Πούτιν απειλεί εντελώς διαφορετικά», έγραψε η γερμανική Bild, σχολιάζοντας το γεγονός πως η Λευκορωσία θα αναπτύξει κοινή στρατιωτική δύναμη με τη Ρωσία και ότι εξαπολύθηκε πλήθος πυραυλικών επιθέσων σε ουκρανικές πόλεις. «Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε “όπλα ακριβείας” για να πλήξει, μεταξύ άλλων, στρατιωτικούς στόχους», ανέφερε το δημοσίευμα.

«Το περίεργο είναι», όπως υπογραμμίζει το γερμανικό δημοσίευμα, είναι ότι, «στην σημερινή τηλεοπτική του ομιλία σταμάτησε να εξαπολύει απειλές για χρήση πυρηνικών.

Πριν από λίγο καιρό, ο Πούτιν ακουγόταν πολύ διαφορετικός. Απειλούσε ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση στο έδαφός του, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι: “Αυτό δεν είναι μπλόφα”».

«Σε αντίθεση με προηγούμενες ομιλίες του, ο Ρώσος πρόεδρος δεν άρχισε να εξαπολύει απειλές κατά των δυτικών συμμάχων της Ουκρανίας αλλά απείλησε μόνο την εμπόλεμη χώρα.

Επιπλέον, δεν κατηγόρησε για τις εκρήξεις στη γέφυρα της Κριμαίας τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες για συνωμοσία ή τις ΗΠΑ αλλά έστρεψε τα “βέλη” του μόνο στις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Ψηφιακή σύνοδος κορυφής της G7 εντός της ημέρας

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι υπόλοιποι ηγέτες της G7 θα συμμετάσχουν σε ψηφιακή συνεδρίαση εντός της ημέρας για να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία και να φροντίσουν να λογοδοτήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τη σειρά ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων εναντίον ουκρανικών υποδομών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα εκφραστεί στην αρχή της συνόδου, πρόσθεσε η αμερικανική προεδρία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share