Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Κρούουν τον κώδωνα» οι ΗΠΑ: «Εγκαταλείψτε την Ουκρανία» – Ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη ζωή των Αμερικανών πολιτών που βρίσκονται στην Ουκρανία

10 Οκτωβρίου 2022 20:18
«Κρούουν τον κώδωνα» οι ΗΠΑ: «Εγκαταλείψτε την Ουκρανία» – Ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο μετά τις σημερινές μαζικές πυραυλικές επιθέσεις κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το έδαφος της Ουκρανίας, «όταν αυτό καταστεί ασφαλές».

«Τα συνεχιζόμενα πλήγματα της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελούν άμεση απειλή για τον πληθυσμό και τις πολιτικές υποδομές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας έχει ως εξής:

«Η Ρωσία έχει εξαπολύσει επιθέσεις κατά πολιτικών υποδομών της Ουκρανίας, καθώς και κατά κυβερνητικών εγκαταστάσεων στο Κίεβο και αλλού. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελούν άμεση απειλή για τους πολίτες και τις πολιτικές υποδομές. Η πρεσβεία των ΗΠΑ προτρέπει τους πολίτες των ΗΠΑ να αναζητήσουν επί τόπου καταφύγιο και να αναχωρήσουν από την Ουκρανία τώρα χρησιμοποιώντας ιδιωτικές διαθέσιμες επιλογές χερσαίων μέσων μεταφοράς όταν είναι ασφαλές να το πράξουν».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, DW (ρωσική υπηρεσία)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που γίνεται έκρηξη - Όσα κατέγραψε νεαρό κορίτσι που χτυπήθηκε από το ωστικό κύμα

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας (10/10) στο Κίεβο, όπου σημειώθηκαν εκρήξεις, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες.

Οι επιθέσεις σημειώνονται μετά τη δήλωση Πούτιν περί «τρομοκρατικής ενέργειας» σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο στη Γέφυρα της Κριμαίας, με τον Ρώσο πρόεδρο να κατηγορεί τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες. Συγκλονιστικό είναι ένα βίντεο από την ώρα που σημειώνονται οι εκρήξεις στον Κίεβο.

Μια νεαρή γυναίκα τραβάει βίντεο την ώρα της επίθεσης στην ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ μάλιστα τη στιγμή που μεταδίδει «ζωντανά» φαίνεται και ακούγεται πίσω της μεγάλη έκρηξη.

«Έχουμε νεκρούς και τραυματίες, από τις επιθέσεις σε όλη τη χώρα. Προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας σβήσουν από τον χάρτη», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share