Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ο Λουκασένκο στην αντεπίθεση: Πάνω από 1.000 Ρώσοι στρατιώτες θα φθάσουν στην Λευκορωσία - «Η Ουκρανία ήθελε να μας επιτεθεί»

«Επιδείνωση της έντασης στα δυτικά σύνορα της χώρας»

10 Οκτωβρίου 2022 18:16
Ο Λουκασένκο στην αντεπίθεση: Πάνω από 1.000 Ρώσοι στρατιώτες θα φθάσουν στην Λευκορωσία - «Η Ουκρανία ήθελε να μας επιτεθεί»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία θα αναπτύξουν μια κοινή στρατιωτική ομάδα εργασίας, ως απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε «επιδείνωση της έντασης στα δυτικά σύνορα της χώρας» μεταδίδουν λευκορωσικά μέσα ενημέρωσης. Ο Λουκασένκο προανήγγειλε την άφιξη ρωσικών στρατευμάτων στην Λευκορωσία.

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία θα αναπτύξουν μια κοινή στρατιωτική ομάδα εργασίας, ως απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε «επιδείνωση της έντασης στα δυτικά σύνορα της χώρας,» μεταδίδουν λευκορωσικά μέσα ενημέρωσης. Ο Λουκασένκο προανήγγειλε την άφιξη ρωσικών στρατευμάτων στην Λευκορωσία.

«Μην υπολογίζετε σε μεγάλο αριθμό στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αλλά θα είναι περισσότερα από 1.000 άτομα», ανέφερε ο Λουκασένκο σύμφωνα με τον ιστότοπο Zerkalo.

Ο Λουκασένκο, στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ότι οι δύο χώρες άρχισαν να ενώνουν τις δυνάμεις τους πριν από δύο ημέρες, προφανώς μετά την έκρηξη στη γέφυρα που ενώνει τη Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. Ο Λουκασένκο δεν ανέφερε πού ακριβώς θα αναπτυχθούν τα στρατεύματα.

Ο Λευκορώσος ηγέτης ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ουκρανία ετοίμαζε επίθεση στο έδαφος της χώρας του.

«Έχω ήδη πει ότι σήμερα η Ουκρανία δεν συζητά απλώς, αλλά σχεδιάζει χτυπήματα στο έδαφος της Λευκορωσίας», δήλωσε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το Belta.

«Η απάντησή μου ήταν απλή: “Πείτε στον Ουκρανό πρόεδρο και σε άλλους τρελούς ότι η γέφυρα της Κριμαίας θα μοιάζει με μια βόλτα στο πάρκο αν αγγίξουν έστω και ένα μέτρο της επικράτειάς μας με τα βρώμικα χέρια τους”».

Τι προηγήθηκε

Χθες (9/10) το βράδυ, ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Λευκορωσία, Ιχόρ Κιζίμ, εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας όπου έλαβε διπλωματικό σημείωμα, σύμφωνα με το οποίο η Ουκρανία «σχεδιάζει επίθεση κατά της Λευκορωσίας».

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών λέει ότι οι πληροφορίες της Λευκορωσίας δεν ευθυγραμμίζονται με την πραγματικότητα. «Δεν αποκλείουμε το σημείωμα να αποτελεί μέρος ενός ρωσικού σχεδίου για πρόκληση προβοκάτσιας σε βάρος της Ουκρανίας», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο.

Στις αρχές του Οκτωβρίου, ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι η Λευκορωσία θα συμμετείχε στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, αλλά δεν θα έστελνε δικούς της στρατιώτες στην εμπόλεμη ζώνη και «δεν θα σκότωνε κανέναν».

Από την αρχή του πολέμου υπήρξαν περιορισμοί πτήσεων πάνω από τη νότια Λευκορωσία. Το κανάλι Belarusky Gayun στο Telegram ισχυρίζεται ότι, από την αρχή του πολέμου, περισσότεροι από 700 πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί σε ουκρανικές πόλεις από τη νότια Λευκορωσία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share