Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαζικό χτύπημα στο Κίεβο και πολλές άλλες πόλεις – Έριξαν 75 πυραύλους, ανατίναξαν γέφυρα

Τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία

10 Οκτωβρίου 2022 12:12
Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαζικό χτύπημα στο Κίεβο και πολλές άλλες πόλεις – Έριξαν 75 πυραύλους, ανατίναξαν γέφυρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ρωσία ανταπέδωσε την επίθεση στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία με επιθέσεις σε τέσσερις άλλες πόλεις. Μέχρι στιγμής, οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο Κίεβο. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα αντιδράσει στην ανατίναξη της γέφυρας του Κερτς. Η γέφυρα αυτή συνδέει την Κριμαία με την Ουκρανία. Όλοι πίστευαν ότι τα αντίποινα θα αποφασίζονταν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με τον Πούτιν, αλλά ξεκίνησαν νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας. Ο πρώτος στόχος ήταν το Κίεβο, το οποίο δέχθηκε επίθεση για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 3 μήνες.

Οι πρώτες αναφορές για εκρήξεις στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας έφτασαν γύρω στις 8:15 π.μ. Ακολούθησαν επιθέσεις σε πολλές άλλες πόλεις μετά το Κίεβο.

Ο επικεφαλής του στρατού της Ουκρανίας δήλωσε ότι εκτοξεύθηκαν 75 πύραυλοι από τη Ρωσία, εκ των οποίων οι 41 αναχαιτίστηκαν.

Οι ρωσικές δυνάμεις, συμβολικά προφανώς, βομβάρδισαν και γέφυρα κοντά στο κέντρο του Κιέβου

Δημοσιογράφοι του AFP στο Κίεβο δήλωσαν ότι άκουσαν τουλάχιστον πέντε εκρήξεις. Στον αέρα υψωνόταν καπνός. Ο προεδρικός αξιωματούχος Kirill Tymoshenko δήλωσε ότι η Ουκρανία δέχεται πυραυλική επίθεση.

Στο Κίεβο, δημοσιογράφοι του AFP είδαν πολλά ασθενοφόρα στο κέντρο της πόλης να κατευθύνονται προς το σημείο όπου ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις. Ο καπνός ήταν ορατός από μακριά, ενώ στη συνέχεια σημειώθηκαν άλλες δύο εκρήξεις. Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που το Κίεβο πλήττεται από εκρήξεις.

Αρκετές εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας και τις πόλεις Λβιβ, Τσερνόπιλ, Ζιτόμιρ, Κμελνίτσκι, και Ντνίπρο, αφού η Μόσχα κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ενορχήστρωσε την ισχυρή έκρηξη που προκάλεσε ζημιές σε σημαντική γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την χερσόνησο της Κριμαίας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share