Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πύρινη κόλαση: Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας στο Στενό του Κερτς - Βίντεο-ντοκουμέντο

«Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί» λέει ο σύμβουλος του Ζελένσκι - Για τρομοκράτες μιλά η Μόσχα

8 Οκτωβρίου 2022 11:00
Πύρινη κόλαση: Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας στο Στενό του Κερτς - Βίντεο-ντοκουμέντο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πλάνα που δείχνουν μια πύρινη κόλαση τη στιγμή της ισχυρής έκρηξης στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που ενώνει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη Ρωσία δόθηκαν πριν από λίγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι θαύμα που έως στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς από την ισχυρή έκρηξη, και τη φωτιά που ξέσπασε.

Η πυρκαγιά στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας οφείλεται στην ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, ανακοίνωσε η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, προσθέτοντας πως το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα έχει υποστεί ζημιά.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για επίσημη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη γέφυρα της Κριμαίας. Σύμφωνα με φωτογραφία από ουκρανικά ΜΜΕ τμήμα του οδοστρώματος της γέφυρας έχει πέσει στη θάλασσα.

Εντολή για επίσημη έρευνα έδωσε ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για επίσημη έρευνα για την έκρηξη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα, η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή έκανε λόγο για ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά. Η γέφυρα ήταν μόνον η αρχή έγραψε στο twitter ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι Μιχαήλ Ποντόλιακ, που δημοσίευσε και φωτογραφία με τμήμα του οδικού άξονα της γέφυρας να έχει βυθιστεί.

Ήδη, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, πολλοί στη Ρωσία μιλούν ευθέως για τρομοκρατική ενέργεια που θα μπορούσε να αποδοθεί στην Ουκρανία.

Η γέφυρα έχει τόσο συμβολική όσο και στρατηγική σημασία, καθώς συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας.

Η κατασκευή της ήταν κοστοβόρα και έγινε κατ’ εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν που έκανε και προσωπικά τα εγκαίνια το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της Κριμαίας. Στην παρούσα φάση διευκολύνει τη μεταφορά ρωσικού στρατιωτικού υλικού στις δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία.

«Η Κριμαία, η γέφυρα, η αρχή. Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, οτιδήποτε έχει καταληφθεί από τη Ρωσία πρέπει να ανακαταληφθεί» έγραψε ο Ποντόλιακ στο twitter.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, το το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα έχει υποστεί ζημιά.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share