Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022

" Σωστά καταλάβατε. Θα έρθουμε νύχτα...": Ρεσιτάλ προκλητικότητας από τον Ερντογάν σε Έλληνα δημοσιογράφο

Απειλητικός ξανά ο Τούρκος πρόεδρος

6 Οκτωβρίου 2022 22:55
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απρόσμενη εξέλιξη είχε το δείπνο που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (06/20), στην άτυπη σύνοδο 44 ηγετών κρατών της Ευρώπης, που διεξάγεται στην Πράγα, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε να κάνει νέες ακραίες δηλώσεις για την Ελλάδα, που όμως δεν έμειναν αναπάντητες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο, ο Ερντογάν έδωσε συνέχεια στις προκλήσεις και τις απειλές του, επαναλαμβάνοντας μάλιστα τη φράση “μπορούμε να έρθουμε νύχτα” στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε.

“Ο Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την ομιλία μου. Όλες οι πολιτικές της Ελλάδας βασίζονται σε ψέματα. Δεν υπάρχει ειλικρίνεια, και η πολιτική της βασίζεται στο ψέμα”, είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν ο Ερντογάν εννοεί οτι θα επιτεθεί στην Ελλάδα, λέγοντας ότι “θα έρθουμε ξαφνικά μία νύχτα”, ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε: “Σωστά καταλάβατε. Δεν έχει σημασία ποια χώρα θα μας επιτεθεί, η απάντηση μας είναι ότι θα έρθουμε μία νύχτα”.

Τσαγατάι Ερτζιγές: Ένας από τους αρχιτέκτονες της «Γαλάζιας Πατρίδας» τοποθετήθηκε πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα

Ανακοινώθηκαν μετά από έγκριση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι νέοι διορισμοί Τούρκων πρεσβευτών για το 2022.

Δείτε επίσης: Δύο ξένοι στην... Πράγα, Ερντογάν και Μητσοτάκης: Θα πιέσουν τον Τούρκο πρόεδρο οι Ευρωπαίοι ηγέτες; Τι αναμένεται - Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Στην Αθήνα διορίστηκε ο Τσαγατάι Ερτζιγές, πρώην γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων και Ναυτιλίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ. Ο Ερτζιγές έχει συμμετάσχει και στις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ θεωρείται από τους σχεδιαστές της πολιτικής της Άγκυρας στην αποκαλούμενη ‘Γαλάζια Πατρίδα’.

Τσαγατάι Ερτζιγές: Ένας από τους αρχιτέκτονες της «Γαλάζιας Πατρίδας» τοποθετήθηκε πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα

Αντίστοιχα, στην κατεχόμενη Λευκωσία πρέσβης διορίστηκε ο Μετίν Φεϊζίογλου, πρώην πρόεδρος των Δικηγορικών Συλλόγων της Τουρκίας, γνωστός για τις εθνικιστικές και ανθελληνικές του απόψεις.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share