Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Η Ρωσία απειλεί ευθέως τον κόσμο με Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο: Τρόμος για το Belgorod - Ποιο είναι το λεγόμενο «Όπλο της Αποκάλυψης» (video)

Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο 178 μέτρων απέπλευσε ήδη

3 Οκτωβρίου 2022 18:55
Η Ρωσία απειλεί ευθέως τον κόσμο με Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο: Τρόμος για το Belgorod - Ποιο είναι το λεγόμενο «Όπλο της Αποκάλυψης» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκθεση του ΝΑΤΟ, μέρος της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα «La republica», θέλει το υποβρύχιο μήκους 178 μέτρων να βρίσκεται στη θάλασσα της Αρκτικής και εκφράζονται φόβοι ότι η αποστολή του είναι να δοκιμάσει για πρώτη φορά τη σούπερ τορπίλη «Poseidon», η οποία χαρακτηρίζεται ως το «Οπλο της Αποκάλυψης».

Πρόκειται για ένα υποβρύχιο drone, το οποίο παρουσιάστηκε από το Κρεμλίνο το 2018, ως ένα από τα συστήματα που θα επιτρέψουν την στρατηγική υπεροχή στη Ρωσία. Ο Ραζμάν Καντίροφ, ηγέτης των Τσετσένων αυτονομιστών, ζητά την χρήση πυρηνικών από τον ίδιο τον πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δείτε επίσης: Διάγγελμα Πούτιν: Ανακοίνωση-«κόλαφος» του ΥΠΕΞ για την προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία

«Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο ηγέτης των Τσετσένων. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κατεβάζει τους τόνους και επιμένει στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας που μιλά για χρήση πυρηνικών μόνο αν απειληθεί η χώρα.

Την ίδια στιγμή, πρώην Διευθυντής της CIA προειδοποιεί πως η απάντηση του ΝΑΤΟ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν ισοπεδωτική για τη Ρωσία. Ο Ντεϊβιντ Πετρέους, πρώην Διευθυντής CIA σημείωσε σχετικά: «Για να σας δώσω μια υποθετική απάντηση, θα απαντούσαμε ηγούμενοι μιας νατοϊκής – μιας συλλογικής προσπάθειας – που θα κατέστρεφε κάθε ρωσική συμβατική δύναμη, που μπορούμε να δούμε και να ταυτοποιήσουμε στα μέτωπα της Ουκρανίας και στην Κριμαία και κάθε πλοίο τους στη Μαύρη Θάλασσα». Και συνεχίζει ο πρώην Διευθυντής CIA: «Είναι απογοητευτικό. Ο Πούτιν χάνει.

Αυτή είναι η τορπίλη «Poseidon»

Πρόκειται για τορπίλη που ανήκει στο ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Belgorod». Το υποβρύχιο βρίσκεται στην είσοδο της Αρκτικής και κάνει δοκιμές στη θαλάσσια περιοχή του Κάρα. Το «Poseidon» είναι μια πυρηνική κεφαλή που ταξιδεύει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και στη συνέχεια εκρήγνυται κοντά στην ακτή, προκαλώντας ραδιενεργό τσουνάμι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υποβρύχιο έχει:

  • Μήκος: 184 μέτρα
  • Πλάτος: 15 μέτρα
  • Ταξιδεύει με 60χλμ./ώρα
  • Παραμένει 120 ημέρες στον βυθό
  • Έλικες, ξεφεύγουν από τα σόναρ

Η τορπίλη:

  • Βλήμα 24 μέτρων
  • Μεταφορά πυρηνικής κεφαλής περίπου δύο μεγατόνων
  • Εκπέμπει πολύ λίγη θερμότητα
  • Ταξιδεύει αθόρυβα με πάνω από εκατό χλμ./ώρα
  • Μπορεί να εξαλείψει μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες
 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share