Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μακελειό στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 19 νεκροί και 27 τραυματίες από επίθεση καμικάζι σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της Καμπούλ - Σκληρές εικόνες (Video)

Υπάρχουν αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες για πάνω από 60 νεκρούς

30 Σεπτεμβρίου 2022 09:06
Μακελειό στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 19 νεκροί και 27 τραυματίες από επίθεση καμικάζι σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της Καμπούλ - Σκληρές εικόνες (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκρηξη έπληξε σήμερα, Παρασκευή εκπαιδευτικό οργανισμό σε δυτικό τομέα της Καμπούλ, της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν και υπάρχουν δεκάδες θύματα, μετέδωσαν αφγανικά μέσα ενημέρωσης και έκανε γνωστό εκπρόσωπος της αστυνομίας. Επίσης, πριν λίγες ημέρες Ταλιμπάν δολοφόνησαν δύο γυναίκες στο Αφγανιστάν, οι οποίες έτρεξαν να βοηθήσουν μια αιμόφυρτη γυναίκα, που είχε τραυματιστεί από «αδέσποτη» σφαίρα λίγα λεπτά πιο πριν.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία η έκρηξη οφείλεται σε επίθεση καμικάζι και τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 27 τραυματίσθηκαν και πραγματοποιήθηκε την ώρα που έφθαναν εκεί σπουδαστές, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Αφγανιστάν, ο Χαλίλ Ζαντράν, δήλωσε στο CNN πως “δυστυχώς η έκρηξη έχει προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν φτάσει στο σημείο”.

Ο Ζαντράν δεν είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την έκρηξη στο εκπαιδευτικό κέντρο Kaaj, στη συνοικία Νταστ-ι-Μπαρσί, ωστόσο δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση τόσο για τον αριθμό των νεκρών όσο και για τα αίτια της έκρηξης.

“Οι σπουδαστές ετοιμάζονταν για ένα διαγώνισμα όταν ένας καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα σ’ αυτό το εκπαιδευτικό κέντρο. Δυστυχώς 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 άλλοι τραυματίσθηκαν“, δήλωσε ο Χαλίντ Ζαντράν, σε νεότερη ενημέρωση.

Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, που μίλησε στο Reuters ζητώντας να μην κατονομασθεί, είπε επίσης πως ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά του μέσα σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο.

Μάλιστα υπάρχουν αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες για πάνω από 60 νεκρούς.

Πολλοί από τους κατοίκους της δυτικής περιοχής της Καμπούλ, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, είναι Χαζάρα, μια εθνοτική μειονότητα που είχε γίνει στόχος προηγούμενων επιθέσεων οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί και από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μεταξύ άλλων.

Έφηβοι σπουδαστές ήταν μεταξύ των 24 ανθρώπων που είχαν σκοτωθεί σε επίθεση το 2020 σε εκπαιδευτικό κέντρο στη δυτική Καμπούλ, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share