Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022

Ελληνοτουρκικά: Νέο παραλήρημα Ερντογάν κατά Ελλάδας - «Τα όπλα σας δεν σημαίνουν τίποτα! Δεν θα σας σώσουν ούτε η Ε.Ε. ούτε οι ΗΠΑ»

«Οι τρομοκράτες προστατεύονται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης ειδικά στην Ελλάδα»

27 Σεπτεμβρίου 2022 13:18
Ελληνοτουρκικά: Νέο παραλήρημα Ερντογάν κατά Ελλάδας - «Τα όπλα σας δεν σημαίνουν τίποτα! Δεν θα σας σώσουν ούτε η Ε.Ε. ούτε οι ΗΠΑ»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελληνοτουρκικά: «Τα όπλα που συγκεντρώνονται στη Δυτική Θράκη δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα ακόμη παραλήρημα κατά της Ελλάδας, στη διάρκεια ομιλίας του στη συνάντηση με προέδρους των επαρχιών της Τουρκίας. Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στείλει μήνυμα στην Τουρκία από το υπουργικό συμβούλιο

«Ξέρουμε πολύ καλά τις προθέσεις αυτών που ενθαρρύνουν την Ελλάδα και την κινούν εναντίον μας», σημείωσε ακόμη.

«Η Τουρκία δεν θέλει το Αιγαίο, τη Μεσόγειος με ανθρώπινο αίμα, δάκρυα ή εχθρότητα. Θέλουμε ειρήνη και ηρεμία με όλη μας την καρδιά», ανέφερε ακόμη, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα επίσης με τον τούρκο πρόεδρο, «οι τρομοκράτες προστατεύονται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης, ειδικά στο κέντρο στο Λαύριο στην Ελλάδα».

Ελληνοτουρκικά: Νέες αδιανόητα προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: «Είμαστε σε αυτοάμυνα - Το κολύμπι θα ωφελήσει τους Έλληνες…»

Στους προκλητικούς του ρυθμούς συνεχίζει να κινείται ο Χουλουσί Ακάρ, λίγες ώρες μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ και το «παράθυρο» για συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που άφησε ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας έκανε λόγο για «δικαίωμα αυτοάμυνας» απέναντι στην στρατιωτικοποίησει των ελληνικών νησιών, τονίζοντας με νόημα ότι «το κολύμπι θα ωφελήσει τους Έλληνες».

«Στρατιωτικοποιούν τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση των συνθηκών. Αυτή η κατάσταση μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφισβητούμενη την κυριαρχία των νησιών. Όταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους», αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην Hurryiet.

Παράλληλα, ο Ακάρ σχολίασε δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Παναγιωτόπουλου από το Καστελόριζο, λέγοντας πως «βλέποντας την προκλητική τους στάση τον τελευταίο καιρό, σκεφτήκαμε ότι ξέχασαν να κολυμπήσουν. Αν πάνε με αυτή τη νοοτροπία, το να ξέρουν να κολυμπούν θα τους φανεί χρήσιμο».

Πώς μεταδόθηκε από το πρακτορείο Anadolu η ομιλία Μητσοτάκη

Θετικά σχολιάσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu την ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε και κοινοποίησε ότι “η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία. Δεν είμαστε εχθροί. Είμαστε γείτονες και δίνουμε μεγάλη σημασία στις φιλικές σχέσεις μεταξύ μας”», έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share