Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Φασισμός στην Ευρώπη": Σπάει κόκκαλα το εξώφυλλο της Liberation - "Όλοι οι φόβοι οδηγούν στη Ρώμη"

Ένα ιστορικό πρωτοσέλιδο για τη νίκη Μελόνι που αποτυπώνει τον προβληματισμό για την «αναγέννηση της ακροδεξιάς» στην Ευρώπη.

27 Σεπτεμβρίου 2022 13:06
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πρωτοσέλιδο της ιστορικής Γαλλικής εφημερίδας «Liberation» αποδίδει με ρεαλισμό αυτό που οι περισσότεροι σκέφτηκαν αλλά δεν τόλμησαν να ομολογήσουν τη νύχτα της Κυριακής: Πως ο φασισμός επέστρεψε στην Ευρώπη!

Ο τίτλος «Φασισμός στην Ευρώπη: Όλοι οι φόβοι οδηγούν στη Ρώμη» και η φωτογραφία της Τζόρτζια Μελόνι με ένα σαρδόνιο χαμόγελο, δημιούργησαν ένα ιστορικό πρωτοσέλιδο. Ένα από τα πολλά που έχει δημιουργήσει η Γαλλική εφημερίδα. Με την ευκαιρία, δείτε λίγα πράγματα για την ζωή της μέλλουσας πρωθυπουργού.

Το πρωτοσέλιδο αυτό προορίζεται για το σημερινό φύλλο (27/09) και έχει ήδη γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία, έχει προκαλέσει έναν πολιτικό «σεισμό», με τα ακροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη να πανηγυρίζουν και όλους τους υπόλοιπους να προβληματίζονται.

Κι αυτό γιατί η «ακροδεξιά αναγέννηση» δεν είναι μια πρόσκαιρη συγκυρία αλλά ένα φαινόμενο σε εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια στη γηραιά ήπειρο.

Πρόσφατα κυριάρχησε και στη Σουηδία, όπου συντηρητική συμμαχία που συμπεριλάμβανε τους Σουηδούς Δημοκράτες, κόμμα που προέκυψε από το νεοναζιστικό κίνημα, σημείωσε εκλογική νίκη και έγινε η μεγαλύτερη παράταξη στη σκανδιναβική χώρα.

Την ίδια, ώρα βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς το ηχηρό 40% που απέσπασε η Μαρίν Λεπέν στο β’ γύρο των γαλλικών εκλογών, αλλά και τη σταθερή ψήφο εμπιστοσύνης που λαμβάνουν το «Vox» και το «AfD» σε Ισπανία και Γερμανία αντίστοιχα, μια τάση που δείχνει ξεκάθαρα ότι τα νεοφασιστικά κόμματα ανεβαίνουν.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share