Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Πάγωσαν» όλοι με ατάκα του Τζο Μπάιντεν: «Αυτή ήταν 12, εγώ 30»

Αυτό δήλωσε Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του, κοιτώντας μια γυναίκα στο κοινό

24 Σεπτεμβρίου 2022 13:24
«Πάγωσαν» όλοι με ατάκα του Τζο Μπάιντεν: «Αυτή ήταν 12, εγώ 30»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Πρέπει να μου πεις ένα γεια. Γνωριζόμαστε τόσα χρόνια. Ήταν 12 κι εγώ 30. Αυτή η γυναίκα με βοήθησε να κάνω πάρα πολλά» επεσήμανε ο Τζο Μπάιντεν σε ομιλία του σε εκπαιδευτικούς την Παρασκευή (24/9), προκαλώντας το γέλιο αλλά και παγωμάρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε τίποτα σχετικά με την ατάκα του αυτή και τα social media πήραν φωτιά, χαρακτηρίζοντας τη φράση του τουλάχιστον «ανατριχιαστική». Η «New York Post» μιλά για τον «Ανατριχιαστικό Τζο» που «αγγίζει και μυρίζει γυναίκες δημοσίως», αναφέρει όμως παράλληλα πως «ζήτησε συγγνώμη το 2019 από όποιες γυναίκες είπαν ότι τις έκανε να νιώσουν άβολα με την ανεπιθύμητη σωματική επαφή».

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αν προσαρτήσει ουκρανικά εδάφη με «ψευδοδημοψηφίσματα»

Νέες κυρώσεις ετοιμάζονται να επιβάλλουν οι ΗΠΑ στη Ρωσία, αν η Μόσχα προσαρτήσει εδάφη της Ουκρανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ενόψει των «δημοψηφισμάτων» που αναμένονται να γίνουν σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

«Γνωρίζουμε ότι (τα αποτελέσματα) θα παραποιηθούν», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, εξηγώντας ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία θα επιβληθούν από τις ΗΠΑ σε συνεργασία με τους συμμάχους τους.

Η Ρωσία σχεδιάζει «ψευδοδημοψηφίσματα», όπως τα χαρακτηρίζει η Δύση, σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, κάτι που θεωρείται ως ένα βήμα προς την προσάρτηση αυτών των εδαφών.

Η G7, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε με τον Λευκό Οίκο, καταδίκασε τα «ψευδοδημοψηφίσματα» αυτά στο Λουχάνσκ, το Ντονέτσκ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια, τονίζοντας ότι παραβιάζουν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο.

Οι επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να απορρίψει κατηγορηματικά τα δημοψηφίσματα, δηλώνοντας έτοιμες να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πυρηνικού εφιάλτη συνέχεια από τον Πούτιν: Συνεχίζεται η «μεγάλη φυγή» των νέων από τη Ρωσία - Για «εκβιασμό» μιλά ο Μακρόν (video)

Συνέχεια στην πυρηνική απειλή έδωσε χθες (22/9) η Μόσχα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την αυστηρή «προειδοποίηση» του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν προς τη Δύση, ώστε να καταστεί σαφές διεθνώς ότι ο ηγέτης της Ρωσίας δεν «μπλοφάρει» απέναντι στο ενδεχόμενο να ενεργοποιήσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο.

Επιστρατεύοντας αυτή τη φορά τον πρώην Πρωθυπουργό και νυν Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, το Κρεμλίνο φέρεται έτοιμο να χρησιμοποιήσει «στρατηγικά πυρηνικά όπλα», σε περίπτωση που απειληθούν το Ντονμπάς και άλλες περιοχές της Ουκρανίας, μετά τα τοπικά δημοψηφίσματα που ξεκινούν από σήμερα, για την προσάρτησή τους στη ρωσική ομοσπονδία.

Δείτε επίσης: Αναστάτωση μετά το διάγγελμα Πούτιν: Οι Ρώσοι αντιδρούν στην επιστράτευση – Εγκαταλείπουν με κάθε μέσο τη χώρα (video)

«Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι όχι μόνο οι δυνατότητες κινητοποίησης, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων και των όπλων που βασίζονται σε νέες τεχνολογίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του Ντονμπάς και άλλων εδαφών μετά τα δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία», σχολίασε ο κ. Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram, φέρνοντας πιο κοντά, τοπικά και χρονικά, τυχόν πυρηνικά αντίποινα.

«Δεν υπάρχει επιστροφή»

Ο ίδιος τόνισε πως «το δυτικό κατεστημένο και όλοι οι πολίτες των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει επιλέξει το δικό της δρόμο και δεν υπάρχει επιστροφή» θέλοντας να καταδείξει ότι η πυρηνική απειλή συνιστά ταυτόχρονα και στρατηγική επιλογή για τη Ρωσία, ασχέτως των όποιων αντιδράσεων της διεθνούς κοινότητας, το δρόμο της οποίας έχει αποποιηθεί, χαράσσοντας αυτόνομη πορεία μέσα στο διεθνές σύστημα.

Προσωποποιώντας, μάλιστα, τις απειλές, ο κ. Μεντβέντεφ υποστήριξε πως «διάφοροι ηλίθιοι συνταξιούχοι με στρατηγικά γαλόνια δεν χρειάζεται να μας τρομάζουν με συζητήσεις για ένα χτύπημα του ΝΑΤΟ στην Κριμαία. Τα υπερηχητικά (όπλα) είναι εγγυημένο ότι μπορούν να φτάσουν σε στόχους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ πολύ πιο γρήγορα», πολύ περισσότερο όταν πολλά από τα υπερηχητικά οπλικά συστήματα της Ρωσίας είναι εφοδιασμένα με πυρηνικά όπλα.

Την επιθετική στάση της Ρωσίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα σχολίασε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος χαρακτήρισε την μερική επιστράτευση του Ρώσου Προέδρου ως «εκβιασμό». «Η Ρωσία αποφάσισε να κάνει ένα επιπλέον βήμα στην κλιμάκωση», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ καυτηρίασε την επιθυμία που εξέφρασε ο Πούτιν να χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί «όλα τα όπλα» - συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών - στον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Προφανώς, πρόκειται για εκβιασμό και προφανώς έχει αυτά τα όπλα και ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει. Αλλά είναι επίσης ένα μέσο πίεσης», εξήγησε ο Γάλλος Πρόεδρος, προσθέτοντας πως «υπάρχει μια (ουκρανική) αντεπίθεση από το νότο και το βορρά που έχει αποσταθεροποιήσει το ρωσικό μέτωπο, αυτό είναι το πρώτο στοιχείο».

Καλά διαβασμένος για την τρέχουσα κατάσταση στη Ρωσία, «προφανώς, η ρωσική οικονομική κατάσταση είναι προφανώς πιο περίπλοκη από ό,τι έχει ειπωθεί, το ρούβλι είναι εύθραυστο, οι αλυσίδες αξίας καταρρέουν καθώς οι εταιρείες εγκαταλείπουν την επικράτεια και οι εταίροι δεν βοηθούν όσο αναμενόταν» συνέχισε ο Εμανουέλ Μακρόν, αθροίζοντας στις συνέπειες του ρωσικού «εκβιασμού» και τη διπλωματική απομόνωση της Μόσχας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share