Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρίλερ στο Μεξικό: Δύο νεκροί μετά το νέο σεισμό των 6,9 Ρίχτερ

Μία γυναίκα έπεσε όταν χτύπησε ο συναγερμός και ένας άνδρας έπαθε καρδιακή προσβολή

22 Σεπτεμβρίου 2022 13:57
Θρίλερ στο Μεξικό: Δύο νεκροί μετά το νέο σεισμό των 6,9 Ρίχτερ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο νέος σεισμός των 6,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στην πολιτεία Μιτσοακάν, στο δυτικό τμήμα του Μεξικού προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, τρεις ημέρες μετά άλλον σεισμό που είχε επίσης προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Στην πόλη του Μεξικού μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από την πτώση της στις σκάλες του σπιτιού της όταν σήμανε ο αντισεισμικός συναγερμός, δήλωσε η δήμαρχος της πρωτεύουσας Κλαούντια Σέινμπαουμ, επικαλούμενη στο Twitter τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας. Ένας άνδρας επίσης έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή. Πολλοί ήταν αυτοί που κατέβηκαν στους δρόμους με τις πιτζάμες όταν άκουσαν τον συναγερμό, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην πολιτεία Μιτσοακάν, διευκρίνισε στο Twitter ο πρόεδρος της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, προσθέτοντας ότι τέσσερις δυτικές πολιτείες επλήγησαν -Μιτσοακάν, Κολίμα, Χαλίσκο, Γκερέρο- όπως και η πρωτεύουσα. «Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές» πρόσθεσε.

Απίθανη σύμπτωση

Η δήμαρχος του Μεξικού δήλωσε ότι ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την πόλη για να καταγράψουν ενδεχόμενες ζημιές. Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 84 χιλιομέτρων από την πόλη Κοαλκομάν, διευκρίνισε η σεισμολογική υπηρεσία της χώρας.

Το επίκεντρο του σεισμού της Δευτέρας, μεγέθους 7,7 βαθμών, εντοπίστηκε στην Μιτσοακάν, κοντά στην ακτή στον Ειρηνικό. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία Κολίμα και περίπου 3.000 κτίρια υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με την σεισμολογική υπηρεσία.

Ο σεισμός της Δευτέρας σημειώθηκε την ίδια μέρα με δύο άλλους φονικούς σεισμούς που είχαν σημειωθεί στο Μεξικό το 1985 και το 2017, κατά μία απίθανη σύμπτωση.

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2017 συνολικά 369 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σεισμό 7,1 βαθμών και ολόκληρα κτίρια κατέρρευσαν στο κέντρο του Μεξικού. Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1985 περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σεισμό 8,1 βαθμών που συγκλόνισε το κέντρο της πρωτεύουσας.

Επίσης η δόνηση της Δευτέρας συγκλόνισε την πρωτεύουσα της χώρας 46 λεπτά μετά την συμμετοχή εκατομμυρίων ανθρώπων σε άσκηση ετοιμότητας για σεισμούς που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας στις 19 Σεπτεμβρίου.

Η πιθανότητα να σημειωνόταν τρίτος σεισμός στις 19 Σεπτεμβρίου φέτος ήταν 0,000751%, σύμφωνα με τον επιστήμονα Χοσέ Λούις Ματέος, τον οποίο επικαλέστηκαν οι μεξικανικές εφημερίδες. «Δεν υπάρχει κάποιο επιστημονικό στοιχείο που να μας λέει ότι η 19η Σεπτεμβρίου είναι μια ειδική ημέρα για την πρόκληση σεισμού», σημείωσε η δήμαρχος του Μεξικού, η οποία είναι φυσικός αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share