Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Το "τερμάτισε" ο Ερντογάν: "Η Ελλάδα κάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" - Οι προκλητικές δηλώσεις στον ΟΗΕ

"Δεν θέλουμε να δούμε άλλα πτώματα μωρών..."

20 Σεπτεμβρίου 2022 18:51
Το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με ακραίους χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε στην Ελλάδα ο… ειρηνοποιός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στην 77η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη,

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού ανέφερε ότι “το όραμα της εξωτερικής μας πολιτικής είναι η ειρήνη”, εξαλέπυσε τα πυρά του κατά της Ελλάδας με αφορμή το προσφυγικό. “Δεν θέλουμε να δούμε άλλα πτώματα μωρών, όπως του Αϊλάν”, είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή επαναπροώθησε τα σκάφη τους. Όταν τη ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει τις υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο.

“Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θελουμε τα πτώματα παιδιών σαν τον Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”.

Το 'τερμάτισε' ο Ερντογάν: 'Η Ελλάδα κάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας' - Οι προκλητικές δηλώσεις στον ΟΗΕ

Σε αμόκ οι Τούρκοι: Μας... περιμένουν νύχτα και εργαλειοποιούν ξανά το μεταναστευτικό

Η ενίσχυση του ελληνικού στόλου με τα Rafale και προσφάτως με τα F-35 Viper έχει προκαλέσει σεισμό στο εσωτερικό της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε υπερπτήση πάνω από τους Καλόγερους.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά μέσα έχουν ως πρώτο θέμα την κατάλυση του αφηγήματος του Ερντογάν «ότι θα έρθουν σε μία νύχτα». Τα περισσότερα πρωτοσέλιδα στέκονται στην ενίσχυση της Πολεμικής μας Αεροπορίας προτάσσοντας το γεγονός ότι οι Έλληνες με τα F-35 Viper θα έρθουν σε μία νύχτα και εμείς δεν θα τους αντιληφθούμε.

Ελληνοτουρκικά: «Καρφιά» από Νταβούτογλου

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ερντογάν και ο άνδρας που χάραξαν μαζί την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, ο Αχμέτ Νταβούτογλου διερωτήθηκε αν ο Τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να αντιμετωπίσει με το τραγούδι «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» την αλλαγή της ισορροπίας στους αιθέρες με την απόκτηση μαχητικών F-35 από την Ελλάδα.

«Αλλάζει σοβαρά η ισορροπία στους αιθέρες μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα πάρει τα F-35 και θα ενισχύσει περισσότερο την αεροπορία της, ενώ εμείς δεν θα έχουμε F-35. Το F-35 αυτή τη στιγμή διαθέτει την πιο εξελιγμένη τεχνολογία της αεροπορίας σε όλο τον κόσμο», «θα το αντιμετωπίσετε με το τραγούδι ‘’θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ;’’», είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου που πλέον είναι πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου «Κόμματος του Μέλλοντος».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, σε έναν διαγωνισμό εθνικισμού, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου και Ακσενέρ προκάλεσαν τον Ερντογάν να επέμβει σε ελληνικά νησιά.

Αντίστοιχες αναλύσεις γίνονται και σε τουρκικά ΜΜΕ, με αναλυτές να αναφέρουν μάλιστα ότι η Άγκυρα ό,τι είναι να κάνει πρέπει να το κάνει τώρα πριν τα πράγματα χειροτερέψουν σε αμυντικό επίπεδο για την Τουρκία.

Αναφέρουν ακόμη ότι τα F-35 μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να φτάσουν στην Τουρκία και να ξαναφύγουν «ξαφνικά ένα βράδυ» χωρίς καν εκείνοι να το αντιληφθούν, καθώς δεν εντοπίζονται από τα ραντάρ.

Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο Σελτσούκ Τεπελι παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Fox:

«Αυτή η ιστορία με το ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’ στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Νταβούτογλου με τα F-35 υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα! Επειδή συνέχεια λέμε ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’, μόνο που αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να έρθουν σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας, να επιστρέψουν κι εμείς δεν θα το αντιληφθούμε. Τα ραντάρ δεν το εντοπίζουν ενώ τα F-16. δεν είναι έτσι. Άρα, το ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’ σε εμάς είναι τραγούδι, όμως οι άλλοι θα το κάνουν πραγματικότητα».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share