Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τραγωδία στο Κολοράντο: Τρεις νεκροί από σύγκρουση αεροσκαφών στον αέρα - Μυστήριο οι συνθήκες του χτυπήματος

Πώς έγινε το δυστύχημα;

18 Σεπτεμβρίου 2022 09:45
Τραγωδία στο Κολοράντο: Τρεις νεκροί από σύγκρουση αεροσκαφών στον αέρα - Μυστήριο οι συνθήκες του χτυπήματος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια απίστευτη τραγωδία έλαβε τόπο στο Κολοράντο των ΗΠΑ, με τρεις ανθρώπους να χάνουν χθες (17/9) τη ζωή του από σύγκρουση αεροσκαφών πάνω από την κομητεία Μπούλντερ του Κολοράντο, με τα συντρίμμια να διασκορπίζονται σε μεγάλη απόσταση.

Ήταν γύρω στις 9 το πρωί (τοπική ώρα) όταν η αστυνομία «δέχθηκε κατεπείγουσες τηλεφωνικές κλήσεις» από αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τα δύο αεροσκάφη να συγκρούονται στον αέρα, βόρεια του Ντένβερ, σύμφωνα με ανακοίνωση του σερίφη της κομητείας Μπούλντερ, με άλλο ένα «βαρύ» περιστατικό να λαμβάνει τόπο ξανά στην χώρα.

Οι δύο επιβαίνοντες στο Cessna 172 και ο πιλότος του Sonex Xenos βρήκαν τον θάνατο, ενώ δεν υπήρξαν θύματα στο έδαφος.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), τα δύο αεροσκάφη συγκρούστηκαν κοντά στο αεροδρόμιο Vance Brand, στο Λόνγκμοντ του Κολοράντο. Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το αεροπορικό δυστύχημα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συντριβή υδροπλάνου στις ΗΠΑ: Ένας νεκρός και εννέα αγνοούμενοι - Ανάμεσά τους ένα παιδί

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ομάδες έρευνας και διάσωσης αναζητούν άλλους εννέα μετά τη συντριβή υδροπλάνου την Κυριακή, ανοικτά της πολιτείας Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Το υδροπλάνο εκτελούσε πτήση από το Φράιντεϊ Χάρμπορ, στα νησιά Σαν Χουάν, στα καναδοαμερικανικά σύνορα, προς το διεθνές αεροδρόμιο Τακόμα του Σιάτλ, όταν συνετρίβη κοντά στο Πάτζετ Σάουντ, βόρεια από τον προορισμό του.

Το κέντρο διοίκησης του τομέα της ακτοφυλακής στο Πάτζετ Σάουντ «ενημερώθηκε στις 15:11 (τοπική ώρα· στη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) ότι υδροπλάνο συνετρίβη με εννέα ενήλικους επιβαίνοντες και ένα παιδί», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

«Βρέθηκε ένας νεκρός από τις ομάδες που επιχειρούν επιτόπου. Εννέα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται», συνεχίζει η ανακοίνωση, που διευκρινίζει πως η αιτία του δυστυχήματος μένει να εξιχνιαστεί.

Ο Flight Radar 24, ιστότοπος εξειδικευμένος στην παρακολούθηση πτήσεων, ανέφερε πως κατέγραψε το τελευταίο σήμα από το De Havilland Canada DHC-3 Otter -μονοκινητήριο ελικοφόρο αεροπλάνο κατασκευασμένο πριν από 55 χρόνια- στις 15:08 (τοπική ώρα), σε ύψος μόλις 30,5 μέτρων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share